Atrakcija u Parizu: Otvoreno “Plutajuće kino” na obalama Siene

- Advertisement -

“Pariške plaže”, tradicionalni godišnji event koji se u glavnom gradu Francuske održava svakoga ljeta, ovaj put nudi nešto drugačiji sadržaj. Umjesto klasičnih plaža uz Sienu, koje se privremeno naprave svakog ljeta kako bi Parižani uživali uz rijeku, ovaj put mogu uživati u “plutajućem kinu”. Naime, neobična alternativa kina na otvorenom uz dokove rijeke nova je atrakcija koja će privući mnoge da provedu vrijeme u prirodi uz vrhunske filmske naslove.

Organizatori, MK2 Cinemas i gradske vlasti osigurali su da na “velikom platnu” projekcije publika može pratiti iz 38 električnih brodica, dok je dodatno na doku, na propisanoj udaljenosti, postavljeno 150 stolica. U svaku brodicu može stati do šest osoba.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

“Ovo je prilika da pokažemo ljudima da se u Parizu na različite načine može i dalje uživati u filmovima”, kazala je Elisha Karmitz, izvršna dirketorica MK2 Cinemasa i dodala “Nakon nekoliko mjeseci izolacije i nekretanja, shvatili smo da na poseban način treba da pokažemo građanima ali i svijetu da su kina u Parizu otvorena, da je Pariz jedna od svjetskih prijestolnica kinematografije. Svakako ovo je prilika da porodice zajedno uživaju u ovim noćima.”

Iako su kina u Parizu odnedavno otvorena, gdje je obavezno nošenje maski, mnogi ipak smatraju da je ovo sigurnija i stoga ugodnija opcija.

“Išao sam već jednom u kino, ali moram priznati da se mnogo ljepše i sigurnije osjećam ovdje na otvorenom”, kazao je Parižanin Luc Buvier.

Prva besplatna projekcija bila je 18. jula kada je prikazana francuska komedija “Le Grand Bain”.

Podsjećamo, Pariške plaže (Paris Plages) godišnji je event koji se u julu i augustu održava uz obalu rijeke Siene, kada se cesta za saobraćaj zatvori kako bi se riva pretvorila u plažu. Održava se od 2002. godine, a prvi put nudi kino na otvorenom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Svim muslimanima redakcija portala Life želi od srca sretne...