ASA grupacija: Peter Kroyer angažiran kao direktor za korporativno upravljanje

- Advertisement -

Zadovoljstvo kupaca, rast profitabilnosti, nove poslovne mogućnosti i korporativno državljanstvo prioriteti su ASA grupacije u narednom periodu. Kako bi poslovanje podigla na viši nivo, ASA grupacija angažovala je njemačkog državljanina Petera Kroyera kao direktora za korporativno upravljanje.

U vodeću bh. kompaniju Kroyer donosi više od 20 godina izvanrednog međunarodnog poslovnog iskustva, od kojih je jedno od posljednjih iz kompanije NEC Display Solutions Europe, gdje je bio generalni direktor i potpredsjednik za marketing i prodaju. Takođe, g.Kroyer je radio i za Intel, Compaq i druge međunarodne kompanije.

„Mi ove godine obilježavamo 15 godina uspješnog poslovanja. Danas se nalazimo među vodećim kompanijama u Bosni i Hercegovini po poslovanju, ali i po doprinosu razvoju ekonomije i društva“, ističe Nihad Imamović, generalni direktor ASA Holdinga. „Kada pogledamo unatrag vidimo 15 godina kontinuiranog rasta i razvoja.  Vrijeme je da razmišljamo o narednih 15 godina“.

„Ovdje sam pomoći da se ASA grupacija podigne na sljedeći nivo“, naglašava Peter Kroyer, direktor za korporativno upravljanje. „Donosim međunarodno iskustvo u upravljanju, a imamo jasne smjernice i viziju razvoja ASA grupacije. Zadovoljstvo kupaca je na prvom mjestu, a pored toga želimo biti tržišni lider te razvijati se unutar i izvan Bosne i Hercegovine“.

Prodajna divizija ASA grupacije već je tržišni lider sa udjelom od preko 40% u prodajni novih automobila. Finansijska divizija snažnija je nakon nedavnog ulaska u bankarski sektor.

„Bosna i Hercegovina prolazi kroz vrijeme izazova kao i svaka druga država u Evropi i svijetu“, kaže Kroyer. „Vidljivo je da je fokus javnosti u BiH okrenut prema političkim, a ne ekonomskih pitanjima. Međutim, poslovna zajednica je pokretačka snaga BiH i zbog toga će naša Grupacija dati svoj doprinos razviju društva“.

Od momenta svog osnivanja, 1995. godine, ASA grupacija je primjer uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini. Inicijalno poslovanje je krenulo od uvoza i prodaje novih automobila i autodijelova, te njihovog transporta. Stalna ulaganja i inovativne ideje bile su ključ za učvršćivanje liderske pozicije na tržištu Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...