Angelina Jolie tužila Brad Pitta zbog nasilja: Pitt je jedno od djece davio, a drugo udario po licu

- Advertisement -

Jedan od nekad najslavnijih holivudskih parova Angelina Jolie i Brad Pitt, ponovo su u centru pažnje, a tako je zbog događaja iz prošlosti koji je ujedno i razlog njihovog razlaza. Jolie je sad iznijela nove šokantne detalje.

Naime, Jolie je podnijela sudske dokumente optuživši bivšeg supruga da je u alkoholiziranom stanju napao nju i njihovu djecu tokom leta privatnim avionom 2016. godine.U svojoj protutužbi, Jolie je istakla da je Pitt fizički i verbalno zlostavljao nju i njihovu djecu, te ih “zalijevao alkoholom”.

Incident je navodno započeo kada je Pitt optužio Angelinu da “previše poštuje” njihovu djecu. Glumac je “odvukao” Angelinu u WC koji se nalazio u stražnjem i dijelu aviona, prenosi Klix.

“Zgrabio je Jolie za glavu i tresao je, a potom ju je uhvatio za ramena i ponovno tresao prije nego što ju je gurnuo od zid kupaonice”, navodi se u protutužbi.

PROČITAJTE JOŠ:  Snimak jednog čovjeka preplavio društvene mreže: "On je superheroj, spasio je stotine života"

Dalje se nastavlja: “Pitt je zatim nekoliko puta šakom udario strop aviona, natjeravši Jolie da napusti kupaonicu”.

Nakon što je jedno dijete verbalno interveniralo, Pitt je “nasrnuo” na njega. Jolie ga je zatim “zgrabila s leđa” kako bi ga zaustavila, zbog čega se Pitt bacio unazad na avionska sjedala povrijedivši lakat i leđa glumice.

“Djeca su dojurila i hrabro pokušala zaštititi jedno drugo. Prije nego što je incident završio, Pitt je jedno od djece davio, a drugo udario po licu”, stoji u protutužbi.

Pravni tim Jolie kaže da su ona i njena djeca “sjedili mirno i šuteći ispod deka” ostatak leta.

“Pitt je povremeno izlazio iz stražnjeg dijela aviona kako bi vikao i psovao im. U jednom trenutku je Jolie polio pivom, a u drugom djecu zalio vinom”, piše.

PROČITAJTE JOŠ:  Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Ubrzo nakon ovog leta, Jolie je podnijela zahtjev za razvod. Incident je istraživao i FBI, no vlasti su odlučile da nikoga neće kazeno goniti.

Kako prenosi BBC, Pitt je negirao optužbe koje je Jolie iznijela jučer.

“Ona nastavlja ponavljati, revidirati i iznova zamišljati svoj opis događaja koji se dogodio prije šest godina dodajući potpuno neistinite informacije svaki put kad ne uspije dobiti ono što želi”, rekao je izvor blizak glumcu.

Glumica je detalje otkrila u sklopu njene i Pittove parnice oko vlasništva nad vinarijom Chateau Miraval u Francuskoj koju su nekada posjedovali.

Angelina je prodala svoj udio ruskoj kompaniji Stoli, odnosno Stolichnaya, zbog čega je Pitt tužio. Dogovor je bio da bivši bračni par ne prodaje udjele bez znanja jedno dugog, na šta se ona, navodno, oglušila.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...