Air France – KLM: Gubici zbog snijega 70 miliona eura

0
Air France – KLM: Gubici zbog snijega 70 miliona eura, Life.ba

Air France – KLM: Gubici zbog snijega 70 miliona eura, Life.baFrancusko nizozemski zrakoplovni prijevoznik Air France-KLM saopćio je danas kako je decembarska mećava zbog koje su bile zatvorene zračne luke širom Evrope rezultirala gubicima u visini oko 70 miliona eura.

“Putničko i teretno poslovanje pogođeni su snježnim razdobljem u decembru na području Evrope i Sjedinjenih Država”, stoji u saopćenju. Utjecaj vremenskih neprilika na prihode procjenjuje se na 70 miliona eura, naglašavaju u Air France-KLM-u, prenose agencije. Brojka je dvostruko viša nego što je kompanija prognozirala prošloga mjeseca, kada su predvidjeli gubitak u rasponu od 25 do 35 miliona eura. Broj putnika pao je u decembru za 1,6 posto na 5,4 miliona, a najviše su bili pogođeni letovi srednjeg dometa.

Operater pariških zračnih luka (ADP) bio je izložen teškim kritikama zbog velikih kašnjenja letova i haosa na glavnom pariškom aerodromu Roissy Charles de Gaulle tokom nevremena prije Božića. Zračna luka Roissy glavno je čvorište koje koristi Air France. I drugo glavno evropsko čvorište, londonska zračna luka Heathrow, bilo je podvrgnuto oštroj kritici zbog kašnjenja i haosa.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.