Adrenalinski akcioni triler BABY DRIVER

- Advertisement -

Baš poput svog neobičnog imena, Baby je jedinstven u svom poslu: naime, ne postoji bolji i brži vozač kada je u pitanju bijeg s mjesta zločina. Dok njegova ekipa pljačka banke, Baby sjedi za volanom svog nabrijanog automobila, strpljivo čekajući kolege prije nego što se svi zajedno bace u bijeg, ispunjavajući „slobodno“ vrijeme slušanjem raznovrsne muzike preko svojih slušalica. Od 24.avgusta i u BH kina nam stiže akcioni hit triler ovog ljeta VOZAČ.

Baby je mladi i talentirani vozač automobila koji služe za bijeg nakon pljačke. Međutim, kada upozna djevojku svojih snova, Baby u novom poznanstvu vidi priliku za bijeg od kriminala. Ipak, nakon što ga mafijaš prisili da radi za njega, Baby se mora suočiti sa stvarnošću – pljačkom unaprijed osuđenom na propast koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.

PROČITAJTE JOŠ:  U Bihaću izboden Arnel Bulić, nekadašnji vicešampion svijeta u kikboksu

Film VOZAČ režirao je Edgar Wright koji nam se do sada predstavio zabavnim filmovima kao što su „Shaun of the Dead“ i „Hot Fuzz“, a potpisao je i scenarij Marvelovog „Ant-Mana“. U svom novom akcionom trileru okupio je zaista impresivnu ekipu predvođenu oskarovcima Kevinom Spaceyjem i Jamiejem Foxxom, dobitnikom nagrada Zlatni globus i Emmy Jonom Hammom te mladim filmskim zvijezdama Anselom Elgortom i Lily James.

(l to r) Baby (ANSEL ELGORT), Bats (JAMIE FOXX), Darling (EIZA GONZALEZ) and Buddy (JON HAMM) decide on doing the heist in TriStar Pictures’ BABY DRIVER.

Akcioni adrenaliski triler VOZAČ inspirisan je muzičkim spotom „Blue Song“ elektronske skupine Mint Royale kojeg je sam Wright i režirao, a u kojem Noel Fielding glumi velikog ljubitelja muzike koji je ujedno i vozač pljačkašima banaka. Ovo je takođe i prvi film u karijeri Edgara Wrighta koji je u  potpunosti snimljen u SAD-u.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

VOZAČ koji je svoju BH Premijeru doživio prije nekoliko dana u završnoj večeri Opean Air programa 23.SFF, kreće u sa prikazivanjem u svih BH kinima u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH, i to u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Cinestare u Mostaru, Tuzli i Bihaću, Ekran u Zenici, te Andrićgrad u Višegradu te kina u Prijedoru, Trebinju i Busovači.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...