Velika zainteresovanost za mjuzikl “Annie”: U rekordnom roku prodate sve karte  

- Advertisement -

Prvi profesionalni dječiji mjuzikl, adaptacija kultnog američkog muzičko-scenskog spektakla Annie, bit će premijerno izveden na pozornici Narodnog pozorišta u Sarajevu dva dana zaredom, 3. i 4. juna u 19.30 sati. U rekordnom roku, za svega nekoliko dana, sva mjesta za obje izvedbe su rasprodata.

“Oduševljeni smo reakcijama publike koja je pokazala izuzetan interes za ovim sjajnim mjuziklom na kojem, u saradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo i McCann Sarajevo, vrlo predano radimo već nekoliko mjeseci. Oko 70 aktera na sceni garantuje pravi spektakl, šarmantno režiran komad koji spaja muziku, ples i glumu, za djecu ali i za odrasle. Za sve zainteresirane u ovom trenutku mogu reći da će mjuzikl, vrlo brzo nakon premijernih izvedbi, biti repriziran u okviru repertoara Narodnog pozorišta vjerovatno još tokom juna mjeseca” otkriva Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Mjuzikl Annie, za koji je muziku napisao Charles Strouse, libreto Martin Charnin, a dijaloge Thomas Meehan, premijerno je prikazan na Broadwayu 1977. godine.  Hollywood je 1982. godine producirao istoimeni film koji je također ostvario veliku popularnost. I muzičko-scenska I filmska izvedba bazirane su na priči o desetogodišnjoj djevojčici iz sirotišta Annie, koja u životu prolazi kroz razna iskušenja.

Podsjećamo, ovo je prva profesionalna postavka mjuzikla s djecom uzrasta od šest do četrnaest godina u glavnim ulogama koja se realizuje u Bosni i Hercegovini I to čak u dvije različite postavke. “Bosanskohercegovačku Annie” igrat će tri djevojčice: Asja Čamdžić, Amina Bilalbegović i Aja Saračević Mijatović.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tuča u garaži SCC-a: Tri osobe na ukazivanju ljekarske pomoći, više uhapšenih

Sponzori i prijatelji projekta su: Raiffeisen bank dd, BH Telecom, Ministarstvo za kulturu i sport KS, Margo, Metromedia, McCann Sarajevo, Udruženje iMTM, Udruženje Kurser, Muzička akademija Sarajevo, Narodno pozorište Sarajevo, Agencija Komitet i Centar za djecu bez roditeljskog staranja Duga iz Kulen Vakufa.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...