KulturaLife news

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

0
Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala, Life.ba

Omladinski Film Festival Sarajevo – OFF svečano se otvara večeras, 19. jula u 19 sati kada će brojne filmske zvijezde, gosti i partneri Festivala prošetati Crvenim tepihom.

Festivalski program otvara argetinsko ostvarenje “Sublime” čija je premijera bila na 72. Berlinale festivalu.

Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg OFF-a je Općina Novo Sarajevo, koja je putem Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, festivalski program finansijski podržala sa 40.000,00 KM.

U sklopu Vils Summer Screen bit će prikazano pet dugometražnih filmskih hitova, a posljednja dva dana Festivala na rasporedu su koncerti grupa SKROZ i S.A.R.S. Sve projekcije će počinjati u 21 sat, a ulaz na sva dešavanja će biti besplatan.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajlija lišen slobode zbog posjedovanja opojne droge

Festival se ove godine održava na četiri lokacije, Pozorište Mladih, Gimnazijska ulica (otvoreno kino), Vilsonovo šetalište i Goethe Institut.

Zahvaljujući podršci partnera i sponzora, ove godine će biti najbolje i najveće izdanje Festivala, sa četrdeset filmova, skoro 200 akreditovanih gostiju, a očekuje se oko 8.000 posjetilaca.

Općina Novo Sarajevo prepoznala je značaj ovog velikog kulturnog, filmskog i umjetničkog događaja, koji se organizuje po prvi nakon 2019. godine i pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U Sarajevu izbio požar na krovu kuće

Među gostima Festivala biće Blear Hirinksson, mladi islandski glumac koji se na Festivalu predstavlja filmom “Heartstone”, a najveća senzacija svakako će biti Andre Lamoglia, kojem će biti uručena nagrada za Best New Apperance u petoj sezoni planetarno popularne Netflixove serije “Elite”.

Festival će trajati do subote, 23. jula ove godine.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)