KulturaLife news

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

0
Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala, Life.ba

Omladinski Film Festival Sarajevo – OFF svečano se otvara večeras, 19. jula u 19 sati kada će brojne filmske zvijezde, gosti i partneri Festivala prošetati Crvenim tepihom.

Festivalski program otvara argetinsko ostvarenje “Sublime” čija je premijera bila na 72. Berlinale festivalu.

Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg OFF-a je Općina Novo Sarajevo, koja je putem Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, festivalski program finansijski podržala sa 40.000,00 KM.

U sklopu Vils Summer Screen bit će prikazano pet dugometražnih filmskih hitova, a posljednja dva dana Festivala na rasporedu su koncerti grupa SKROZ i S.A.R.S. Sve projekcije će počinjati u 21 sat, a ulaz na sva dešavanja će biti besplatan.

PROČITAJTE JOŠ:  Davor Dragičević progovorio o tužbi Milorada Dodika: Možete misliti šta bi tek Milorad Dodik uradio nekom ko je druge nacije, druge vjere

Festival se ove godine održava na četiri lokacije, Pozorište Mladih, Gimnazijska ulica (otvoreno kino), Vilsonovo šetalište i Goethe Institut.

Zahvaljujući podršci partnera i sponzora, ove godine će biti najbolje i najveće izdanje Festivala, sa četrdeset filmova, skoro 200 akreditovanih gostiju, a očekuje se oko 8.000 posjetilaca.

Općina Novo Sarajevo prepoznala je značaj ovog velikog kulturnog, filmskog i umjetničkog događaja, koji se organizuje po prvi nakon 2019. godine i pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nezgoda u blizini Maglaja: Automobil sletio u kanal pored puta

Među gostima Festivala biće Blear Hirinksson, mladi islandski glumac koji se na Festivalu predstavlja filmom “Heartstone”, a najveća senzacija svakako će biti Andre Lamoglia, kojem će biti uručena nagrada za Best New Apperance u petoj sezoni planetarno popularne Netflixove serije “Elite”.

Festival će trajati do subote, 23. jula ove godine.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)