Sarajevski dio ekipe filma Angeline Jolie putuje u SAD na premijeru

- Advertisement -

Sarajevski dio ekipe filma “U zemlji krvi i meda” rediteljice Angeline Jolie sutra će otputovati na premijeru koja će biti održana 5. decembra u New Yorku i 8. decembra u Los Angelesu.

Tim su povodom o angažmanu na ovom značajnom filmskom ostvarenju, kao i uzbuđenju pred njegovo premijerno prikazivanje istaknule glumice Zana Marjanovic i Vanesa Glođo, navodi se u saopćenju MagacinKabarea.

“Ponosna sam. Ovo je svakako važan trenutak za mene kao glumicu, a pogotovo kao Bosanku kojoj se pružila prilika predstaviti našu zemlju na premijeri filma koji tako istinito i smjelo progovara o dešavanjima koja su promijenila sve nas. Cilj našeg umjetničkog rada na ovom projektu nije bio da donosimo ili namećemo sudove, već da ispričamo priču o borbi čovjeka da zadrži ljudskost u svirepim okolnostima koje nameće rat”, izjavila je Zana Marjanović, koja tumači glavnu žensku ulogu u rediteljskom prvijencu Angeline Jolie.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

S obzirom da je rad na filmu uspio objediniti glumce iz bivše Jugoslavije oko iste ideje, dodaje Marjanović, nadam se da će i film podstaći i narode ovih prostora na dijalog koji nam je prijeko potreban.

Za Vanesu Glođo koja tumači glavnu sporednu ulogu, raditi ovaj film je bilo izvanredno glumačko iskustvo.

“Zahvaljujući Angelini Jolie, glumci BiH su dobili jednu od rijetkih prilika da ispričaju priču svoje zemlje, i priču čiji su svjedoci i žrtve. S obzirom da je tema rata osjetljiva, naročito ovog kroz koji smo mi prošli, svaki glumac koji je već odabran na audiciji i zadovoljio uslove, dobio je da pročita scenarij i Angelina je čekala od svakog glumca odgovor. Naše DA, za nju je značilo da se slažemo s onim što je rečeno i da nas igranje u tom filmu neće kompromitovati. I tako je zaista i bilo, Angelina u svom scenariju priča o ratu bez rukavica, hrabro i odlučno”, kazala je Glođo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...