Magacin Kabare pripremio novu predstavu – Prekvalifikovana

- Advertisement -

Magacin Kabare od ovog četvrtka ponovo će sarajevskoj publici pružiti mnogo smijeha i zabave. Prvu predstavu nakon pauze pod nazivom “Prekvalifikovana” odigraće glumica Sanela Krsmanović-Bistrivoda koja igra Rabiju Šuvalić, prekvalifikovanu bivšu šaltersku službenicu u potrazi za novim poslom.

Nakon što je dobila otkaz gospođica Rabija, inače rođena Sarajka, aplicirala je na sve konkurse ali bez rezultata jer je uglavnom prekvalifikovana. Ipak, odlazak sa radnog mjesta koji zahtijeva “pečatanje” i “lizanje markica” pomogao je Rabiji da otkrije brojne talente za koje nije imala vremena. Ali od nečega se mora živjeti pa tako gospođica Šuvalić i dalje traži posao. Njen naredni intervju za posao je u četvrtak, 04.02.2016. godine u Caffe Clubu Gogo.

PROČITAJTE JOŠ:  U Derventi se prevrnuo kamion koji je prevozio automobile

Dođite i pogledajte da li će Rabija ponovo biti Prekvalifikovana. Ulaz je 10 KM a početak u 21.00 h uz obaveznu rezervaciju.

Ova predstava je zapravo nastavak najigranijeg i najpopularnijeg kabarea “Šalter 22” i “Majka nacije” i dio projekta Posao BiH kojom Magacin Kabere uz podršku Fondacije za scenske, muzičke i likovne umjetnosti predstavlja prvu u nizu kabaretskih predstava. U okviru ovog projekta umjetnici iz različitih oblasti će kroz različite umjetničke forme istraživati problem nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini.

Predstavom Prekvalifikovana kao i novom predstavom glumice Aide Bukva, Magacin Kabare će naredna dva mjeseca Teatrom komedije obogatiti tetarsku scenu Sarajeva.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

U pet godina svog postojanja Magacin Kabare se pozicionirao kao inovativna teatarska grupa autora koja se bavi promjenama, kako percepcije društvenih pitanja tako i standarda pristupa realizaciji savremenih kulturnih proizvoda. Svojim novim programima, projektima i profesionalnim pristupom radu Magacin Kabare će kontinuirano djelovati na repozicioniranju nezavisnog bh. teatra. Istovremeno Mali Magacin Kabare pokreće nove radionice i projekte, što je prilika za djecu od 6 do 14 i mlade od 14 do 18 godina da razvijaju i usavršavaju svoje talente za glumu, pjesmu, film uz vrsne edukatore.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...