Narodno pozorište Sarajevo: 26. decembra posljednja izvedba mjuzikla Annie u ovoj godini

- Advertisement -

Četvrto, posljednje izvođenje hit mjuzikla za djecu i odrasle Annie u ovoj godini biti će upriličeno 26. decembra u Narodnom pozorištu Sarajevo. Zbog velikog interesa publike za posljednju ovogodišnju izvedbu, karte, po cijenama od 10,15 i 20 KM, već su puštene u direktnu prodaju, bez opcije prethodne rezervacije.

U glavnoj ulozi djevojčice iz sirotišta Annie, u drugom repriznom izvođenju, publika će uživati u interpretaciji djevojčice Aje Saračević Mijatović, a ulogu Lily Hilton u alternaciji igrati će Dženana Aganspahić, dugogodišnja članica Instituta za muziku, teatar i multimediju (iMTM) koja je ostvarila zapažene uloge u mjuziklima Briljantin, Footloose i Prljavi ples, također nastalih u produkciji iMTM-a.

“Mjuzikl Annie je svakom izvedbom osvajao srca publike u, uvijek do posljednjeg mjesta, ispunjenoj sali Narodnog pozorišta. Zaista smo ponosni na ovu produkciju, koju smo uspješno iznijeli zahvaljujući i velikoj partnerskoj podršci agencije McCann Sarajevo i pozorišta koje nam je ustupilo svoj prostor”, istakla je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a i dodala kako je Annie kod djece probudila veliki interes za mjuziklom kao muzičko-scenskom formom koja nije inače dovoljno prisutna na repertoarima bh. teatarskih kuća. “Lavina interesa koju smo oživjeli razlog je što se već sada u Institutu uvježbava nova ekipa, od 20-ak djece, koja će na proljeće imati svoje prvo profesionalno predstavljanje na sceni”, dodala je.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

2

U foajeu Narodnog pozorišta svi zainteresirani i ovaj put imati će priliku kupiti slikovnicu “Bajka o mjesecu”, po cijeni od 10KM, čiji je izdavač Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” iz Kulen Vakufa te na taj način podržati rad ove institucije.

“Svi razlozi zbog kojih smo se uključili u ovaj projekat, a to je podrška razvoju muzičkog teatra i edukaciji nove generacije umjetnika koji će ga njegovati, kao i senzibiliziranje javnosti na kategoriju djece bez roditeljskog staranja, polučili su dobre rezultate zbog kojih možemo reći da je mjuzikl ostvario i svoju kulturnu, ali i društveno odgovornu ulogu.Do sada su prikupljena značajna sredstva za Centar Duga i nadamo se da će građani i u budućnosti kupovinom slikovnica podržati njihov rad. Drago mi je da smo i mi našim angažmanom dali doprinos”, kaže Vesna Vlašić Jusupović, direktorica agencije McCann Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tuča u garaži SCC-a: Tri osobe na ukazivanju ljekarske pomoći, više uhapšenih

Naredne godine mjuzikl Annie ponovno će biti izvođen u Sarajevu, a planirana je i turneja po bh. gradovima. Trenutno, dio ekipe mjuzikla, koji na sceni spaja čak 70 aktera, djece i odraslih, vrijedno se sprema za učešće na VII Međunarodnom festivalu harmonike “Bela pl. Panthy”, koji će se od 24 – 26. novembra održati u Slavonskom Brodu, u Hrvatskoj, gdje će na večeri najljepših songova izvesti najpopularnije songove mjuzikla Annie.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...