Na ‘Mostarskoj liski’ od 23. do 30. rujna komedije iz BiH, Hrvatske i Srbije

- Advertisement -

JU Narodno pozorište organizira i ove godine u Mostaru od 23. do 30. rujna 18. međunarodni festival komedije “Mostarska liska”.

U osam dana trajanja festivala posjetitelji će imati prigodu uživati u sedam sjajnih komedija iz BiH, Hrvatske i Srbije te koncertu kojim će festival biti zatvoren, najavili su organizatori.

Festival će biti otvoren u četvrtak, 23. rujna, premijernom izvedbom predstave “Heroj nacije” autora Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru.

U petak, 24. rujna, na rasporedu je komedija “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” autora Ive Brešana, u režiji Nikole Pejakovića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke, a 25. rujna nastupa ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Mostar s predstavom “Ja od jutra nisam stao” autorice Une Vizek, u režiji Dražena Krešića.

PROČITAJTE JOŠ:  Još se traga za tijelom malene Danke Ilić

Nedjelja, 26.rujna, rezervirana je za nastup Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i predstavu “Pozorište za početnike” autora Vedrana Fajkovića, u režiji Admira Glamočaka. U ponedjeljak, 27. rujna, u NPM stiže ansambl pozorišta Planet Art Zagreb, a predstavit će se s komedijom “Ritina škola” autora Willy Russella, u režiji Marka Torjanaca.

Zatim, u utorak, 28. rujna, slijedi izvedba predstave “Sakati Bili s Inišmana” autora Martina Mcdonagha, u režiji Predraga Štrbca koja je nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Posljednje večeri natjecateljskog dijela festivala u srijedu, 29. rujna, stižu gosti iz Srbije, točnije Kruševačko pozorište, s predstavom “Čekajući Godoa” autora Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića.

PROČITAJTE JOŠ:  1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Zatvaranje festivala bit će upriličeno u četvrtak, 30. rujna, svečanom ceremonijom dodjele nagrada i koncertom bosanskohercegovačkog sevdah benda Divanhana u čast nagrađenih.

Sve predstave i koncert bit će održani na Velikoj sceni NPM-a s početkom u 20 sati uz poštivanje mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi.

Stručni žiri ovogodišnjeg izdanja festivala radit će u sastavu: predsjednik žirija Almir Imširević, dramski pisac, te članovi Marko Misirača, redatelj i Velimir Njirić, glumac i redatelj.

Osim glavnog, u okviru festivala publiku očekuje više od 15 dodatnih sadržaja u off programu, kao što su radionice, izložbe, koncerti i brojni drugi sadržaji.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...