‘Mostarska liska’: Odigrana predstava ‘Ženski razgovori +-1’ HNK Mostar

- Advertisement -

Četvrtu večer ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” obilježila je predstava “Ženski razgovori +-1”,  Hrvatskog narodnog kazališta (HNK)  Mostar, nastala reinterpretacijom djela Duška Radovića, kroz intervencije dramaturga Dragana Komadine, rediteljice Bijane Čakić i ansambla predstave.

Riječ je o predstavi koja uspijeva kroz duhovite, svakodnevne razgovore o bračnim, muško-ženskim odnosima, proniknuti u kompleksnost suvremenog konteksta, kako onog globalnog, kroz komentare o upoznavanju partnera u doba interneta, tako i onog vezanog za domaće podneblje – oslikavajući portret suvremenog mostarskog društva desetkovanog migracijom i nikada razriješenim traumama koje se prešutno prenose od majke do kćeri, generacijama.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac izgorio u požaru kod Busovače

Mostarska publika ovu predstavu ispratila je srdačnim pljeskom, a stručni žiri u sastavu Emir Hadžihafizbegović – predsjednik, Zoran Rakočević i Velimir Pšeničnik Njirić, male liske za najboljeg glumca i najbolju glumicu večeri dodijelili su Miri Barnjaku i Nikolini Marić.

Petu večer festivala, publika će imati priliku pogledati predstavu “Protekcija”, Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Narodnog pozorišta u Sarajevu. Kao i do sada, nakon predstave, publika će moći uživati u off programu, i to u noćnom baru Duradžik, uz stand up nastup Omera Hadžića iz trupe “Smijanje na tri jezika”, i glazbu Anite Šunjić, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...