Midnight Sun – novi roman sage o vampirima stiže ovog ljeta

- Advertisement -

Stephenie Meyer, jedna od najprodavanijih autorica na svijetu, najavila je objavljivanje romana Midnight Sun, petog nastavka ciklusa Sumrak sage, koji donosi dobro poznatu priču, ali iz perspektive glavnog protagonista Edwarda Cullena.

Knjiga će biti objavljena 8. augusta, 12 godina nakon što se njezin rukopis hakiran i neko vrijeme bio dostupan online. Meyer je ubrzo nakon toga objavila samo nacrt prvog poglavlja na svojoj internetskoj stranici.

„Živimo u nekom ludom vremenu i nisam bila sigurna je li ovo pravo vrijeme za izdavanje ove knjige, ali neki su na nju čekali zbilja jako dugo, predugo. Nije mi se činilo pošteno da se čekanje još produži. Žao mi je zbog lošeg tajminga. Nadam se da će knjiga biti svojevrstan odmak od problema u stvarnom svijetu. Jako sam sretna što ovo konačno mogu podijeliti s vama“, rekla je Meyer u emisiji Good Morning America.

Prema riječima autorice, ovu ćemo nezaboravnu priču vidjeti kroz Edwardovu perspektivu s novim i nesumnjivo mračnim zaokretom.

Knjige iz Sumrak sage prodate su u više od 100 miliona primjeraka širom svijeta, a postale su apsolutni fenomen kad je napravljena prva filmska adaptacija: prvi film Sumrak premijeru je imao 2008. godine, a glavne uloge igrali su Robert Pattinson i Kristen Stewart.

Zadnji film, Praskozorje 2. dio izišao je 2012. i ujedno je film s najvećom zaradom u franšizi (skoro 830 miliona dolara).

Osim Sumrak sage, Stephenie Meyer objavila je i dva trilera za odrasle čitatelje: „The Host“ i „The Chemist“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...