‘Ljepotica i zvijer’ premijerno u Pozorištu mladih Sarajevo

- Advertisement -

Predstava “Ljepotica i zvijer” u režiji Adisa Bakrača premijerno će biti izvedena u nedjelju, 3. novembra u Pozorištu mladih Sarajevo.

Adaptaciju je radio Adis Bakrač, dramaturg je bio Segor Hadžagić, a scenograf Vedran Hrustanović.

Bakrač navodi da čudesna bajka “Ljepotica i zvijer” donosi živopisne likove i vraća nas u svijet magične prošlosti te da oživljavajući na sceni prošlo vrijeme neminovno preispitujemo vrijeme u kojem živimo.

On smatra da se nameće zaključak kako su dileme i pitanja koje ta bajka postavlja identični pitanjima i dilemama današnjeg vremena.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

– Prije svega, tu je tema vječite borbe između dobra i zla, pitanja da li dobar uopšte vrijedi biti i na koji način se može postati sretan? Glavni likovi ove predstave žele svijet učiniti boljim i pravednijim, zbog toga su spremni i sami sebe istinski promijeniti. Oni uviđaju da život bez dobrote nema puni smisao. Šarolika plejada sporednih likova kroz komične situacije progovara o ozbiljnim problemima i ukazuje na ljudsku potrebu za druženjem i povjerenjem iz kojih nastaju ljubav i prijateljstvo. Nije lako postati sretan, ali itekako je moguće – ustvrdio je Bakrač.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Za kostimografiju je bila zadužena Amna Kunovac Zekić, dizajn Sanja Kulenović, a koreografiju Belma Čečo Bakrač. Muziku su komponovali Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, a šminku je radila Maja Talović.

U predstavi igraju Mak Čengić, Darja Badnjević, Edhem Husić, Damir Kustura, Mirza Dervišić, Edin Avdagić, Nadine Mičić, Ivana Vojinović, Zulejha Kečo, Ana Kuzmanović i Naida Hamzić. Audio naraciju za slijepe i slabovidne osobe radi Semir Krivić, saopćeno je iz Pozorišta mladih Sarajevo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...