Krajem septembra repriza mjuzikla Annie: Karte već u prodaji

- Advertisement -

Nakon velike uspješnice premijernih izvedbi mjuzikla za djecu i odrasle “Annie” održanim u Narodnom pozorištu Sarajevo početkom juna, Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) najavljuje prvu repriznu izvedbu muzičko-scenskog spektakla u režiji Rijada Ljutovića, planiranu za subotu, 24. septembar.

Na sceni Narodnog pozorišta, s početkom u 19.30 sati, publika će ponovno imati priliku uživati u šarmantno režiranom komadu koji spaja muziku, ples i glumu a u kojem učestvuje čak 70 aktera, djece i odraslih.

Po cijenama od 10, 15 i 20 KM karte su od utorka, 6. septembra, puštene u prodaju, a mogu se i rezervisati na blagajni Narodnog pozorišta. Već prvog dana prodaje, interes publike očekivano je veliki.

“Oduševljeni smo reakcijama publike koja je gledala mjuzikl, ali i onima koji nisu uspjeli tada doći do karata i s nestrpljenjem cijelog ljeta iščekuju reprizu. “Annie”, koja je do posljednjeg mjesta punila salu Narodnog pozorišta na dan generalne probe te u okviru dvije reprizne izvedbe, pogledalo je već oko 1. 500 gledatelja, što je zaista impresivan broj. Naš tim se priprema i za treću izvedbu u kojoj će glavnu ulogu – Annie igrati djevojčica Aja Saračević Mijatović,” izjavila je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Pogledajte kako Sarajevo izgleda prvu noć ramazana

Saradnja sa Centrom za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” iz Kulen Vakufa se nastavlja te će i ovaj put u foajeu Narodnog pozorišta svi zainteresirani imati  priliku kupiti slikovnicu “Bajka o mjesecu” čiji je izdavač Fondacija Centra, i na taj način podržati rad ove institucije.

Kultni mjuzikl, za čiju su bh. postavku veliku partnersku podršku pružili i Narodno pozorište Sarajevo i agencija McCann Sarajevo, krajem oktobra biti će izveden i pred zeničkom publikom, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Automobil se zapalio tokom vožnje na zaobilaznici

Reprize mjuzikla “Annie” u novoj pozorišnoj sezoni, u Sarajevu i Zenici, podržao je BH Telecom.

Podsjećamo, radnja prve bh. profesionalne postavke mjuzikla, u kojoj glavne uloge ostvaruju djeca uzrasta od 6 do 14 godina, bazira se na priči o desetogodišnjoj djevojčici iz sirotišta Annie, koja zajedno sa svojim drugarima prolazi kroz razna životna iskušenja. Glumačku podjelu čine polaznici škole pjevanja i glume iMTM-a, studenti Akademije scenskih umjetnosti ali i profesionalni pjevači – solisti Opere Narodnog pozorišta Melisa Hajrulahović-Tomić i Jasmin Bašić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...