Kultura

Dubrovnik: Završio 10. festival Julian Rachlin i prijatelji

0
Dubrovnik: Završio 10. festival Julian Rachlin i prijatelji, Life.ba

Dubrovnik: Završio 10. festival Julian Rachlin i prijatelji, Life.baKoncertom u dubrovačkoj tvrđavi Revelin na kojem su nastupili Orkestar St. Martin in the Fields, Julian Rachlin i Mischa Mayski sinoć je završio 10. festival komorne glazbe “Julian Rachlin i prijatelji”.

Ovogodišnji jubilarni festival, koji se održavalo, od 1. do 12. rujna, ponudio je bogat festivalski program koji je uključio nastupe najpoznatijih svjetskih komornih glazbenika među kojima su uz Juliana Rachlina bili i Lawrence Power, Janine Jansen, Mischa Mayski, Itamar Golan, Boris Andrianov i drugi.

Na festivalu je nastupio jedan od najboljih svjetskih komornih orkestara Orkestar St. Martin in the Fields, a u ulozi naratora nastupile su dvije svjetske glumačke zvijezde sir Roger Moore i John Malkovich.

I ove godine održan je Koncert za Dubrovčane u Jezuitskoj crkvi te Koncert u bijelom na kojemu je izvedeno i djelo hrvatskog predsjednika, skladatelja Ive Josipovića.

Festivalski programi održavali su u Kneževu dvoru, Jezuitskoj crkvi, tvrđavi Revelin i dubrovačkoj katedrali.

U sklopu festivala održana su i dva popratna događaja, 8. rujna humanitarna nogometna utakmica koja je uz glazbenike okupila i hrvatske nogometne legende te gala večera “Glazba za radost djece”, a sav prihod bio je namijenjen UNICEF-ovoj akciji “Stop nasilju među djecom”.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)