Bečki bal odabrao plesne klubove

- Advertisement -

Ostalo je još manje od mjesec dana do manifestacije koja već više od mjesec dana izaziva mnogo pažnje u kulturnim, javnim i drugim društvenim krugovima. Mnogo je pitanja na temu održavanja bala, a jedno od njih je i kako će se birati plesači koji će imati tu privilegiju da budu glavni dio programa prvog Bečkog bala u Banjaluci.

“Zaista smo dugo i sistematično radili na odabiru plesnih parova ili cijelog kluba kojem ćemo pokloniti povjerenje i dati im priliku da rade sa istaknutim bečkim koreografom, gdinom Hajncom. Odlučili smo da to bude plesni klub Gemma kao jedan od najpoznatijih, ne samo na prostoru BiH, već i regiona. Takođe, i plesni klub Habanera će uzeti učešće,” istakao je gdin Miloradović, organizator ove prestižne manifestacije.

PROČITAJTE JOŠ:  Nove informacije: Nestala djevojčica Danka Ilić navodno viđena u Beču!

Vezani sadržaj:

Pripreme za Bečki bal u Banjaluci: Dan zaljubljenih uz najpoznatiji ples na svijetu

Banja Luka: Bečki bal uz taktove poznatog Ensemble Johann Strauss Wien

Plensi klub Gemma uskoro će obilježiti 30 godina postojanja, a iza sebe ima pregršt nagrada, priznanja, organizovanih takmičenja i širih djelovanja na prostoru Bosne i Hercegovine koji su podrazumjevali edukaciju stanovništva o značaju plesa, ali i pokretanju takmičenja poput “Banjaluka Opena”. Pokrivaju sve sfere plesa, a njihovi plesači učestovali su i u brojnim plesnim predstavama što ih čini dodatno pripremljenim za manifestaciju poput Bečkog bala.

Bečki bal odabrao plesne klubove
Bečki bal odabrao plesne klubove

“Velika je privilegija biti dio ovakve manifestacije, posebno što se ona održava prvi put i što će upravo Gemma ostati upamćena kao klub koji je dašak bečke kulture adekvatno prenio domaćoj publici. Daćemo sve od sebe da budemo najbolji, jer su  na to naviknuti i svi oni koji prate naš rad,” rekao je Tihomir Stefanović, sportski direktor kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  Nove informacije: Nestala djevojčica Danka Ilić navodno viđena u Beču!

Pored plesnog kluba Gemma i njihovih plesača, priliku da svoj talenat predstave na Bečkom balu imaće i polaznici škole plesa Habanera, relativno mlade, ali vrlo uspješne grupe ljubitelja plesa.

Bečki bal u Banjaluci biće održan 14.02. sa početkom u 20:00h, a prodaja karata bi trebalo da počne u narednih sedam dana. Više informacija o cijenama i uslovima biće poznato u narednih nekoliko dana. Spremite svoje balske haljine i smoking, Dan zaljubljenih, a posebno onih zaljubljenih u ples, uskoro stiže.

Pročitajte još:

Tvrđava Kastel, čuvar grada na Vrbasu #foto

Vrbas, najljepša muška rijeka na svijetu

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...