Kultura

Beč od balova očekuje zaradu od 74 miliona eura

0
Beč od balova očekuje zaradu od 74 miliona eura, Life.ba

Beč od balova očekuje zaradu od 74 miliona eura, Life.baPred početak najvećih balova sezone Beč očekuje 350.000 gostiju i 74 miliona prihoda.

Tokom ovogodišnje balske sezone u Beču očekuje se veći broj posjetilaca nego ikad do sada. Procjenjuje se da će 350.000 ljudi zaplesati na nekom od glavnih balova u jeku sezone tokom januara i februara kada gotovo ne prođe dan bez održavanja bala. Bal cvijeća, Dugin bal, Bal lovaca ili Bal kafe, 450 balova za sve ukuse će se održati ove sezone. Vrhunac je Operski bal koji se ove godine održava 3. marta.

Prema dosadašnjim procjenama, u 2011. će balove u Državnoj operi, Musik-vereinu, Hofburgu i drugim salama posjetiti deset odsto više gostiju iz Austrije i inostranstva u odnosu na prošlu godinu. Najveći broj gostiju ipak dolazi iz Beča.

Anketa Privredne komore je pokazala da će 250.000 Bečlija posjetiti neki od balova. Bečka privreda očekuje 74 miliona eura prihoda od balova, što bi iznosilo 220 eura po posjetiocu. Ovaj iznos ne ostvaruje se samo od prodaje ulaznica.

U Privrednoj komori procjenjuju da će 22 miliona eura zaraditi krojači, obućari i zlatari za prepravke i ukrašavanje balske garderobe. Taksi službe mogu očekivati 3,6 miliona eura zarade u jeku sezone.

Za najveće balove sezone važe Operski bal i Bal kafe na kojima bude i preko 5.000 gostiju. Veoma popularni i dobro posjećeni su i Bal filharmoničara, Bal pekara i Privredni bal s 2.000 do 3.000 gostiju. Dvije trećine bečkih balova su manje manifestacije s 200 do 500 gostiju, a četvrtinu ukupnog broja čine srednji balovi s 500 do 1.000 posjetilaca.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)