“Zmajevi” se vratili: Ne treba biti nezadovoljan, pokušat ćemo pobijediti Belgiju

- Advertisement -

"Zmajevi" stigli u Sarajevo: Ne treba biti nezadovoljan, pokušat ćemo pobijediti Belgiju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas, nakon što je sinoć remizirala s reprezentacijom Velsa (0:0), u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se za dvije godine igrati u Francuskoj, stigla u Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor Safet Sušić komentarišući sinošnju utakmicu kazao je da je reprezentacija u Kardif otišla po pobjedu. “Igrači su sa velikom željom ušli u utakmicu da osvoje tri boda i mislim da su sve pokušali sa svoje strane. Igralo se dobro, trčalo se 90 minuta, stvarali smo šanse, imali smo više šanse nego oni”, pojasnio je Sušić.

Kako je kazao, ne treba biti nezadovoljan. “Kada bi svakom našem direktnom konkurentu uzeli po bod i pobijedili ih kod kuće, ne bi bilo problema”, rekao je Sušić.

Selektor “zmajeva” je rekao da je sada najvažnije da se igrači odmore uoči meča s Belgijom, koji se za dva dana igra u Zenici. “Pokušat ćemo da pobijedimo, da li ćemo uspjeti je druga stvar. Belgijanci su ipak nama najveći konkurent za to prvo mjesto, vjerovatno i najjača ekipa u ovom trenutku. Neće biti nimalo lako. Ja sam optimista i mislim da možemo nešto da napravimo”, poručio je Sušić.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

"Zmajevi" stigli u Sarajevo: Ne treba biti nezadovoljan, pokušat ćemo pobijediti Belgiju

Prema njegovim riječima, treba sve dobro isplanirati u naredna dva dana, tačnije koliko se treba kada trenirati. “Sutra ćemo imati jedan lagan trening tako da bi u ponedjeljak svi spremni izašli da igramo protiv Belgije”, kazao je Sušić. Edin Džeko je govoreći o osvojenom bodu sinoć kazao da će na kraju vidjeti je li dobar rezultat.

“Ako ih dobijemo kući mislim da se može reći da je dobar rezultat. Mislim da je bilo bitno ne izgubiti, s obzirom da smo u toj nekoj krizi rezultata, oni su nam sigurno, glavni konkurenti za to drugo, eventualno treće mjesto”, pojasnio je Džeko.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Govoreći o utakmici sa Belgijom Džeko kaže je dosta igraća naviklo da igra svaka tri dana te da ne treba to da bude neki alibi. “Belgija je definitivno favorit u grupi i imaju jaku reprezentaciju. Igramo kući i mislim da trebamo sve napraviti, prije svega, da ne izgubimo utakmicu, a onda zašto da ne pokušati pobijediti”, poručio je Džeko.

Podsjetio je i na sinošnju utakmicu kazavši da su u u početku drugog poluvremena imali par dosta dobrih šansi gdje su možda mogli dati gol.

“Ne treba biti nezadovoljan s obzirom da su i oni imali u zadnjim minutama jednu ili dvije šanse. Bod je dobar, mislim da smo zaslužili više. Treba potvrditi sada sa Belgijom i onda će tek i ovaj bod imati veću težinu. Mislim da bi i oni bili zadovoljni sa bodom mada će sigurno doći da pobjede”, kazao je Džeko.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...