Izdvojeno

Video: Sarajevska zaobilaznica iz zraka

0
Video: Sarajevska zaobilaznica iz zraka, Life.ba

Završeni su radovi na LOT-u 2A Sarajevske zaobilaznice, a investitor ovog projekta bilo je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH, dok se kompletan objekat nalazi se na teritoriji općine Novi Grad Sarajevo. Svečano puštanje u promet ove saobraćajnice bit će uprilično 24. novembra povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine (25. novembar).

Pored dijela Sarajevske zaobilaznice koji će biti otvoren u utorak, u punom jeku su i pripreme za izgradnju posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice – LOT-a 2C, koji će kružni tok u Briješću spajati sa ulicom Safeta Zajke, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Općina Novi Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo osigurat će sredstva za eksproprijaciju zemljišta (oko 4,2 miliona KM) dok će investitor izgradnje, koja će koštati oko 12 miliona KM biti J.P. Ceste Federacije BiH. Očekuje se da radovi na izgradnji Lot-a 2C započnu u martu ili aprilu 2016. godine.

LIFE:  ŠOK U SUSJEDSTVU: Novinar Mislav Bago preminuo u 48. godini

Pogledajte video kako iz zraka izgleda saobraćanica vrijedna 70 miliona KM, koja spaja glavni grad sa autoputem na koridoru 5C.

MI2


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.