“The Telegraph”: Brazil su sinoć pobijedili njemački gastarbajteri

- Advertisement -

Njemačka deklasirala Brazil i plasirala se u finale Mundijala

 Britanski list “The Telegraph”, donosi opsežnu priču o uvjerljivoj pobjedi reprezentacije Njemačke protiv Brazila, rezultatom 7:1 u polufinalu Mundijala u Brazilu, napominjući da su veliku ulogu u tome odigrali djeca stranaca koji se od 1960-tih sve više doseljavaju u bogatu evropsku zemlju, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Njemački uspjeh protiv Brazila gradi se već godinama prikupljanjem najboljih talenata, mladih igrača iz cijelog svijeta. Nakon što Njemačka nije uspjela proći grupu na Euru 2004. godine, neki pametni i patriotski orijentisani Nijemci su odlučili da poduzmu nešto da spase svoj nacionalni tim. Pametni Nijemci su onda kroz Bundesligu okupljali najbolje mlade talente koji danas igraju za nacionalnu selekciju te zemlje. Tako danas imaju tim koji igra brzo i na visokom tehničkom nivou”, piše  “The Telegraph”.

U uglednom listu napominju da Nijemci sve rade ozbiljno, odgovorno i planski, dodajući kako i fudbal shvataju krajnje ozbiljno.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Njemačka deklasirala Brazil i plasirala se u finale Mundijala

“Nijemci fudbal shvataju veoma ozbiljno, raspravljaju o fudbalu ozbiljno i nude ozbiljna rješenja za fudbal. Trebalo im je vremena za ovo, ali historičari taj fenomen zovu ‘neminovnost postepenog razmišljanja’, odnosno kreiranja planskih koraka prema zacrtanom cilju”, javlja „The Telegraph“.

Novinar ovog lista piše i kako su djeca stranaca, koji su se prethodnih 30 do 40 godina doseljavali u Njemačku, pobijedili selekciju Brazila.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Nijemci su odavno stvorili ambijent za najbolje talente, i među današnjim igračima Njemačke je mnogo djece stranih radnika, odnosno gastarbajtera, koji su u tu zemlju stigli iz cijelog svijeta. Među njima su, između ostalih, Sami Khedira i Mesut Ozil koji su pokretačka snaga današnje selekcije Njemačke”, navodi se u tekstu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...