SP 2014: Argentina u finalu

- Advertisement -

SP 2014: Argentina u finalu

Druga polufinalna utamica svjetskog prvenstva u fudbalu 2014. koja se odigrala između Argentine i Holandije okončana je tek nakon izvođenja penala.

Utakmica se znatno razlikovala od prve polufinalne utakmice koja se igrala između Njemačke i Brazila, a u kojoj je palo nevjerovatnih 8 golova.

Reprezentacije Argentine i Holandije bile su prilično izjednačene. Prvu ozbiljniju priliku Argentina je imala u 75. minuti preko Higuaina, dok je Holandija prvi put ozbiljnije ugrozila gol Argentine tek u 90. minuti preko Robbena. Turski sudija Cuneyt Cakir dosudio je tri minute sudijske nadoknade, no zbog nedostatka golova reprezentacije Holandije i Argentine nastavile su igrati produžetke.

U prvom produžetku Holandija je bila nešto opasnija od Argentine zahvaljućjui sjajnim akcijama Robbena. Pačacios je u 115. minuti imao priliku da rješi utakmicu u korist Holandije, no to mu nije pošlo za rukom. Nakon toga uslijedila je akcija Messija i Rodrigueza, no također bez uspješnog okončanja akcije.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Ovaj susret okončan je penalima. Argentina je imala malo više sreće. Romario je odbranio šuteve Vlaara i Sneidera, Dok su Messi, Garay, Aguero i Rodriguez savladali holandskog golmana.

Finalnu utakmicu SP 2014 Argentina će igrati sa izvrsnom Njemačkom 13. jula na Maracani u 21.00 sati po centralnoevropskom vremenu. Utakmicu za treće mjesto igrat će Holandija i Brazil 12. jula na stadionu Nacional u 22.00 sata.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...