Šokantni poraz od Njemačke okončao euforiju pred finale Mundijala u Riju

- Advertisement -

Poslije debakla „karioka“ na SP: Tuga, očaj i nevjerica u cijelom Brazilu

Tuga i očaj zbog katastrofalnog poraza (1:7) fudbalske reprezentacije Brazila u polufinalu Svjetskog prvenstva, te kiša i oblačno vrijeme uzrokovali su da tišina i sablast prevladaju radost i euforiju na ulicama Rio de Janeira uoči nedjeljnog finalnog meča

Posljedice debakla Brazila u polufinalu Svjetskog fudbalskog prvenstva od Njemačke i dalje su vidljive na licima Brazilaca, a o njihovom šoku i tuzi ponajviše govore prizori i tišina sa ulica Rio de Janeira, koji se sprema za nedjeljno finale Mundijala u kojem će igrati Argentina i Njemačka, javljaju reporteri Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Njemačka je u polufinalu SP sa 7:1 savladala Brazil, a bila je to svojevrsna tragedija brazilskih fanova koja je umnogome  okončala festivalsku atmosferu u gradovima domaćina šampionata.

Drugi najveći brazilski grad Rio de Janeiro živio je za finalni susret u nedjelju na stadionu „Maracana“, koji ima status i „svete zemlje“ i sanjali su san da u tom finalu gledaju svoju reprezentaciju kako osvaja šestu titulu prvaka svijeta. No, taj san postao je mora kada su ih u Belo Horizonteu deklasirali Nijemci.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Tuga i očaj zbog poraza, te kiša i oblačno vrijeme uzrokovali su da tišina i sablast prevlada radost i euforiju na ulicama Rio de Janeira. U ovom gradu nisu zabilježeni neredi poput onih u Sao Paulu, ali tišina je zavladala i još samo poneki pijani navijač se može sresti kako tumara pustim ulicama.

Do samo prije dva dana svi u Riju nosili su dresove nacionalnog tima, ali većina njih to više ne radi.

Iako će reprezentacija Brazila sutra igrati utakmicu za treće mjesto protiv Holandije, navijači uopće ne pridaju važnost tom duelu, jer su još uvijek pod dojmom najtežeg poraza u historiji popularno zvanih „karioka“. U svakom slučaju, to će biti prilika brazilskim fudbalerima da sačuvaju ponos i malo ublaže bol navijača.

Većina navijača ističe da bi sutrašnji meč imao smisla tek da se igra protiv vječitog rivala Argentine, pa bi bilo i motivacije.  Strahuju da bi nakon šoka zbog povrede Neymara, debakla u susretu protiv Njemačke, sutrašnji susret mogao donijeti još jedan udarac u slučaju da bronzu osvoje Holanđani.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu ušlo je završnicu. Sutra se sastaju Brazil i Holandija u borbi za treće mjesto, dok će finale u nedjelju igrati Njemačka i Argentina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...