Sa sjekirom usred dana u glavnom gradu: Pokušaj pljačke Udruženja Pomozi.ba – Video

- Advertisement -

Humanitarno Udruženje Pomozi.ba iz Sarajeva danas u u 14:39 sati bilo je meta pljačkaša, šesti put u posljednjih pola godine. Specifično, kažu iz ovog Udruženja, je to što je jedan od lopova imao sjekiru.

[xyz-ihs snippet=”pljackavideopomozi”]

“Nećemo se ovdje baviti činjenicom da je u pitanju pljačka humanitarne organizacije, nećemo se baviti ni činjenicom da su pokušali da ukradu cijev koja ne vrijedi više od 30-40 maraka, već je ovdje problem što se neko šeta centrom Sarajeva, u po bijela dana, sa sjekirom u ruci i pokušava da nekom nešto otme, navedeno je na Facebook stranici ovog Udruženja.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu preminula Fatima Husejnović, Srebreničanka koja je "zarobila" generala Morillona

“Naši aktivisti su uspjeli da ih stignu tako da su lopovi bacili cijev i uputili se u nepoznatom pravcu, ali problem je kako sad da znamo jesu li samo 10 minuta kasnije zaprijetili nekom djetetu i uzeli mu mobitel ili su razbili nečije auto da ukradu jaknu. Nažalost, sigurnost građana u glavnom gradu je svakim danom sve manja, gdje svakodnevno svjedočimo pucnjavama, saobraćajnim nesrećama itd., a samo mi smo imali 6 pokušaja pljački u proteklih pola godine, pa smo iz tog razloga i odlučili da objavimo ovaj video, kažu u Pomozi.ba

PROČITAJTE JOŠ:  Pucnjava u školi u Finskoj: Povrijeđeno nekoliko učenika

pljacka pomozi ba

Paradoks svega je, dodaju, da je samo par sati nakon ovog pokušaja pljačke, naša kamera snimila jednu osobu kako krade gorivo iz teretnog vozila koje je bilo parkirano preko puta našeg objekta. S obzirom na to da je cerada kamiona zaklanjala rezervoar lice lopova se nije snimilo dobro, ali zato jeste automobil kojim je došao. Postavlja se pitanje, kako da se zaštitimo i kako da promjenimo stanje u kojem se nalazimo, stanje koje nije nimalo obećavajuće za sve nas, pitaju iz Pomozi.ba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...