Predstavljeni Lumia 950 i Lumia 950 XL

- Advertisement -

Kompanija Microsoft BiH, u saradnji s kompanijom Mobis electronic, ovlaštenim distributerom mobilnih uređaja Microsoft Lumia, danas je u Sarajevu predstavila pametne telefone Lumia 950 i Lumia 950 XL. Riječ je o modelima Windows 10 mobilnih uređaja koji će se već naredne sedmice  naći u prodaji širom Bosne i Hercegovine.

Oni predstavljaju premium uređaje kompanije Microsoft, a prvi su telefoni na svijetu koji donose opciju Continuum pomoću koje uređaji rade poput računara i mogu se povezati na bilo koji ekran.

lumia

Omar Krivošija, direktor kompanije Microsoft BiH, naglasio je da je od 29. jula, kada se pojavio, Windows 10 stekao već 110 miliona korisnika.

Microsoft Lumia 950 i Lumia 950 XL posjeduju vrhunske performanse poput brzog punjenja baterije, ali i fantastičan kvalitet fotografije, i to u svim vremenskim uvjetima. Tu je i Windows Hello Beta koja omogućava otključavanje uređaja prepoznavanjem zjenice oka i to u potpunom mraku, ali i kroz naočale.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Ivan Šego, direktor kompanije Mobis electronic, rekao je da vjeruje da će  Windows 10 Lumia mobilni uređaji definitivno  ispuniti očekivanja korisnika u Bosni i Hercegovini te da će se pojaviti iduće sedmice u prodaji i preko BH Telecoma.

Spajanjem monitora, miša i tastature na Microsoft Lumia 950 ili 950 XL, uz pomoć Microsoft Displav Docka, ovi telefoni postajku računari s Windows 10 aplikacijama, ali i dalje mogu primati pozive poput običnog telefona.Opremljeni su kamerama rezolucije 20 megapiksela, trostrukim LED prirodnim blicem i imaju mogućnost snimanja u 4K rezoluciji, čime se omogućavaju oštre fotografije i video snimci, čak i u nepovoljnim uvjetima za snimanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo Josip Manolić, najdugovječniji hrvatski političar

Lumia 950 ima 5,2 inčni QuadHD ekran gustoće prikaza od 546 ppi s Gorilla Glass 3 zaštitom. Pogoni je šestjezgreni Snapdragon 808, a opremljena je i baterijom kapaciteta 3000 mAh.Lumia 950 XL dolazi s ekranom od 5,7 inča te osmojezgrenim procesorom Snapdragon 810. Osim ekrana veća je i baterija čiji je kapacitet 3340 mAh. Ovi uređaji posebni su jer bateriju mogu napuniti do pola kapaciteta u manje od pola sata.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...