Parkour, ovako to rade čovjek i pas #video

- Advertisement -

Parkour, ovako to rade čovjek i pas. Brzi, tečni, oku ugodni pokreti tokom kojih su “izvođači” više na zemlji nego u zraku. Kako izgleda kad se u ovom sportu udruže čovjek i pas.

Parkour se razvijao kroz vojne obuke i sjajan su način da hiperaktivnost pretvorite u nešto zabavno i svakako vrlo korisno. Tjelesna aktivnost. U svijetu je danas mnogo ljudi kojima je parkour osnovno zanimanje. Sportska disciplina kojom oduševljavaju svijet. Od toga, naravno, pristojno žive. Ili skačeš, ili nemaš petlju. Tako to funkcionira. Pogledajte video.

Jason Paul, jedan je od najboljih svjetskih free runnera. Boravio je u Sarajevu, i sa svojim prijateljem, bh. free runnerom Benjaminom Bakovićem, ‘prošetao’ gradom na nesvakidašnji način: trčeći po krovovima! Taj video također možete pronaći na linku ispod. Prošetali su gradom, i Jason se oduševio šarolikošću grada, kultura i arhitekture: „Jedna od najčudesnijih stvari u Sarajevu je to što je tako raznoliko, sve kulture su izmiješane i tako blizu jedna drugoj. Možete otići do crkve, nešto dalje niz ulicu na putu do sinagoge je džamija, baš preko puta druge crkve. Stvarno je ludo, jer ništa takvo nisam vidio nigdje drugo u svijetu.“

U video materijalu na linku ispod također možete vidjeti kako izgleda kad stvari u parkouru krenu naopako. U tom slučaju, boli čak i dok gledate. Kako je ovim dečkima ne smijemo ni zamisliti. Bit ćemo toliko zli pa da ovaj video nazovemo “dnevnom dozom smijeha”. Izvinjavamo se svima zbog toga.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Pročitajte još: 

Parkour: Ovo je Benjamin Baković, leteći Bosanac (FOTO)

Parkour je ok, ali ovdje je sve krenulo naopako #video

Freerunner iz Sarajeva Benjamin Baković živi svoj dječački san

Vjerovatno najluđa šetnja krovovima Sarajeva (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...