Muzički karavan u gradu svjetlosti [video]

- Advertisement -

U Parizu ovog vikenda počinje 17. izdanje Red Bull Music Academy, koje će od 24. oktobra do 27. novembra okupiti grupu probranih muzičara, producenata, vokalista i DJ-eva – njih 61 iz čak 37 zemalja. U ovih pet sedmica, oni će u vrhunskim studijima sticati znanje i iskustvo, učiti od velikih svjetskih muzičkih imena, istraživati svoju kreativnost, sarađivati i nastupati na 26 muzičkih događaja.

Red Bull Mucis Academy obilazi svjetske metropole od 1998. godine. Učešće na Akademiji je stvar prestiža u muzičkom svijetu, bilo kao učesnik ili kao predavač. Akademija iza sebe ostavlja strukture koje i dalje potiču muzičku i kreativnu saradnju: do kraja ove godine, u svijetu će biti 12 potpuno opremljenih Red Bull Studija.

Dovoljno je pomenuti imena samo nekih od predavača: Brian Eno, Philip Glass, RZA, Erykah Badu, Ryuichi Sakamoto, George Clinton, M.I.A., Bootsy Collins… Ove godine na Akademiji će, između ostalih, biti i legendarni Jean-Michel Jarre i čuveni DJ Laurent Garnier.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

Do sada je kroz Red Bull Music Academy prošlo preko 1500 učesnika, od kojih su mnogi ostvarili zapažene karijere, kao što su soul pjevač Aloe Blacc, producent elektronske muzike Flying Lotus, dobitnica nagrade Grammy Natalia Lafourcade, ili britanska pjevačica Katy B.

Za više informacija o Red Bull Music Academy, i pristup hiljadama videa sa predavanja, audio miksova i ekskluzivnih snimaka, posjetite www.redbullmusicacademy.com, ili jednostavno pratite @RBMA.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Ove godine, prije svog početka, Red Bull Music Academy predstavlja serijal od pet kratkih filmova „Paris Now!“, plod rada pet različitih reditelja. Oni su dobili odriješene ruke da istraže kreativne kretanja u pariškoj kulturi i daju svoja lična viđenja današnjeg Pariza kao kulturne i kreativne prijestolnice. Međusobno različiti, oni su donijeli različite poglede na način na koji nova umjetnost transformiše grad. Svaki film ponaosob je radikalan, neočekivan, duhovit. Zajedno, opet, čine kreativni mozaik modernog Grada svjetlosti.

Pet kratkih filmova u serijalu „Paris Now!“ su „Being Flat“, „ #emojinalparistrip“, „Realness With A Twist“, „Camouflage“ i peti kratki film se zove „SAINT“. Sve filmove mozete pogledati na linku ispod:

https://youtube.com/watch?v=videoseries%3Flist%3DPLDdx2qJK6ByhQKaDdbzQy4_-2l7an_ULJ

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...