Lufthansa otkazala skoro sve letove unutar Njemačke zbog štrajka osoblja

- Advertisement -

Njemački nacionalni avioprevoznik Lufthansa saopćio je da će u srijedu morati otkazati gotovo sve letove u svojim domaćim centrima u Frankfurtu i Minhenu zbog planiranog štrajka osoblja, što je dodatni problem pored ljetnih gužvi zbog otkazanih letova širom Evrope.

Jednodnevni prekid rada na koji je pozvao moćni njemački sindikat Verdi imat će “velike posljedice”, rekla je Lufthansa u saopćenju u utorak.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Više od 1.000 letova bit će otkazano, uključujući neke već u utorak, što će također uticati na oko 134.000 putnika, prenosi Klix.ba.

Lufthansa će morati otkazati gotovo cijeli program letova u svojim centrima u Frankfurtu i Minhenu za srijedu – rekla je grupa, dodajući da se ne može isključiti posljedični učinak na neke letove planirane za četvrtak i petak, javlja AFP.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Štrajk, koji bi trebao trajati od srijede do četvrtka, dolazi jer osoblje na aerodromima traže veće povećanje plata od onog koje je dosad nudila Lufthansa.

Ublažavanje epidemioloških mjera povećalo je potražnju i veći protok saobraćaja, ali zbog hroničnog nedostatka osoblja putnici se suočavaju s prekidima letova, dugim čekanjima i izgubljenim prtljagom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...