GRAS poslao važno obavještenje o penzionerskim, studentskim, đačkim i radničkim iskaznicama

- Advertisement -

KJKP Gradski saobraćaj d.o.o Sarajevo poslalo je važno obavještenje o prodaji pretplatnih karata za august. Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Obavještavamo korisnike javnog gradskog prevoza da je danas 01. augusta 2022. godine počela prodaja pretplatnih karata za avgust 2022. godine za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja. Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon.

Obavještavamo penzionere da od 01.07.2022. godine prestaje važnost penzionerskih iskaznica i kupona, te da će u narednom periodu, umjesto iskaznica, za prevoz koristiti ček od penzije ovjeren na prodajnom mjestu GRAS-a prilikom predaje dokumentacije za izradu elektronskih kartica. Napominjemo da penzioneri koji nisu dostavili dokumentaciju ( orginal i kopiju zadnjeg čeka od penzije, jednu fotografiju i ličnu/osobnu kartu na uvid) za izradu elektronskih kartica za prevoz mogu to učiniti svakim radnim danom na prodajnim mjestima preduzeća GRAS od 07:00 – 15:00 sati.

PROČITAJTE JOŠ:  Snažniji zemljotres ponovo pogodio BiH i Crnu Goru

Učenici osnovnih škola  će  i dalje u vozilima javnog gradskog prevoza umjesto iskaznica sa kuponom koristiti ovjerene potvrde sa slikom do početka izdavanja elektronskih kartica za prevoz.

Učenicima srednjih škola i redovnim studentima, koji su ranije preuzeli elektronske kartice za prevoz, važnost kartice se automatski produžava i za mjesec avgust 2022. godine.  

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 01. do 10. avgusta radit će  produženo od 07:00 – 16:30 sati, a od 11. avgusta do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati.  Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžiće i Vogošća radnim danima rade od 07:00–15:00 sati.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 06.08.2022. godine radit će od 08:00 – 13:30 sati, prenosi Radiosarajevo.ba.

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili”, zaključeno je u saopćenju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jak požar u Sarajevu: Vatrogasci se bore sa stihijom u Novopazarskoj ulici

U večernjim satima u Sarajevu je došlo do požara. Pripadnici...

Sajam knjiga u Sarajevu okupiće 150 izdavačkih kuća i stotine autora

Međunarodni sarajevski sajam knjiga, koji se ove godine održava...

Sarajevo: Zmija na Alipašinom Polju, građani sumnjaju da je poskok

Građani Sarajeva u naselju Alipašino Polje su se požalili...