Foto, Video: Orlando Duque u Mostaru: susret starih prijatelja

- Advertisement -

Legendarni skakač Orlando Duque stigao je u Mostar, gdje će u subotu 15. augusta, u 15:30h, zajedno sa još 13 elitnih svjetskih skakača nastupiti na prvom takmičenju Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u našoj zemlji. No, nije čekao subotu kako bi skočio sa Starog mosta!

Orlando nije gubio vrijeme: odmah se susreo sa svojim starim prijateljima – mostarskim lastama. Dobrodošlicu su mu poželjeli Lorens Listo, s kojim je često skakao na Neretvi, i Emir Balić, legenda skokova sa Starog mosta.

Ali Orlanda je čekao susret sa još jednim dragim prijateljem: Starim mostom. S nestrpljenjem je čekao da se popne na kameni luk mosta i vine se u skok prema Neretvi. Na radost velikog broja Mostaraca, turista i slučajnih prolaznika, treba spomenuti.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

„Jako je lijepo biti ponovo u Mostaru. Dolazim ovdje godinama, i lijepo je vidjeti neke dobre stare prijatelje, lijepo je ponovo skakati s mosta. Voda je tako osvježavajuća. Kao da sam došao kući,“ rekao je Orlando sa osmijehom na licu.

Jedan skok su zajedno s njim izvela i dva mlada mostarska skakača: Edi Fink, sin čuvenog skakača Gorana Finka, i Ermin Sarić, momak koji je Orlanda upoznao prije nekoliko godina kada mu je ovaj platio za skok.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

„Orlando je prije svega dobar čovjek, pa onda i odličan skakač. Za mene ne postoji bolji. Pokazao je da je pravi prijatelj Mostara i Starog mosta, i sigurno će imati veliku podršku ovdje,“ kaže Lorens Listo.

 A sigurno je i to da u subotu možemo očekivati pravi spektakl na Starom mostu, kada će najbolji svjetski skakači izvoditi zadivljujuće akrobatske skokove s visine od 27 metara. Kako bi se postigla ta visina, na most će biti postavljena dodatna platforma visine sedam metara. Takmičenje počinje u 15:30h, a ulaz je besplatan.

 Sve informacije i novosti o takmičenju pratite na redbull.ba i oficijelnoj stranici takmičenja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...