”Cazinski nadrealisti” ponovo u akciji: Nezaboravna noć uz ”Na autoputu za Brazil”, bajka o slučaju ”Sejdić-Finci”…

- Advertisement -

Novogodišnji program Radio-televizije Cazin već odavno je jedan od najpoznatijih u Bosni i Hercegovini (BiH), a po smiješnim skečevima i orginalnim sinhronizacijama poznati su u cijelom regionu, javlja Anadolu Agency (AA). ”Cazinske nadrealiste” pamte po novogodišnjim programima, ali i klipovima “Marš na Drinu”, “Man in black”, ”Sulejman Veličanstveni u potrazi za auspuhom”, a i ovaj put donose materijal koji će građane nasmijati do suza.

“Prošle godine je to bio sultan Sulejman Veličanstveni obzirom da je ta serija ‘pokorila’ medijski prostor u regionu”, kazao je za Anadolu Agency (AA) jedan od sedam učesnika ovog programa Kenan Alagić. Prema njegovim riječima, ove godine su pripremili nešto više od 90 minuta zabavno-humorističkog programa u kojem su se našli neki stalni sadržaji.

PROČITAJTE JOŠ:  Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

"Cazinski nadrealisti" ponovo u akciji: Nezaboravna noć uz "Na autoputu za Brazil", bajku o slučaju ''Sejdić-Finci'' i "Priče iz šume"

“Priča je to o izmišljenom selu Oždrlje i njegovim čudnim stanovnicima i autokratskom predsjedniku Pupanu Oždrljiću. Ovaj put Pupan priča svoje sjećanje iz Drugog svjetskog rata”, pojasnio je Alagić jedan dio ovogodišnjeg novogodišnjeg programa. čKako kaže, ove godine su se morali dotaći i historijskog plasmana bh. nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil pa su napravili jednu malu rubriku “Na autoputu za Brazil”.

“Ispričali smo i priču Trnoružica u našoj verziji. Dakle, to je priča o neefikasnosti organa BiH, o neriješenom problemu ”Sejdić-Finci”, upravo kroz priču Trnoružica. O uspavanoj ljepotici, o uspavanoj zemlji i njenom usporenom putu ka Evropskoj uniji (EU), gdje jedan političar, pred spavanje u krevetu, čita tu priču drugom”, kazao je Alagić za AA.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Kako kaže, uradili su i nekoliko kratkih zanimljivih priča. Uradili smo i jednu verziju bh. Super talenata. Mi smo napravili bh. talente pa smo predstavili tri-četiri kandidata koji su to pokušali prikazati u jednoj od emisija, naravno pred stručnim žirijem”, kazao je Alagić.

On je dodao da su i nakon sedam godina na male ekrane vratili ”Priče iz šume”. ”Radi se o sinhronizaciji na temu životinja”, kazao je Alagić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...