Baždarević zakazao trening odmah po dolasku u Andoru: BiH će na Pirinejima bodriti 1.000 navijača

- Advertisement -

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine put Andore, gdje će 28. marta odigrati narednu utakmicu kvalifikacija za EURO 2016, na insistiranje selektora Mehmeda Baždarevića krenut će dva dana ranije.

Da selektor BiH u svom debiju ne želi apsolutno ništa prepustiti slučaju govori i to da je do meča sa autsajderom u kvalifikacionoj grupi zakazao dva treninga u Andori. Prvi će biti održan odmah po dolasku bh. nacionalnog tima u malu zemlju na obroncima Pirineja, 26. marta od 18 sati. Učesnik prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu posljednju provjeru pred susret, u kojem želi isključivo tri boda za produženje nade u plasman na Evropsko prvenstvo Francuska 2016, imat će 27. marta od 18:30 sati.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Kako su za Anadolu Agency (AA) istakli u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, Baždarevićeve izabranike na Nacionalnom stadionu u Andori, kapaciteta 3.306 mjesta, trebalo bi bodriti oko 1.000 navijača. Svih 700 ulaznica koje su pripale N/FS BiH su prodane, od čega ih je 314 distribuirano navijačkoj grupi “Bh. fanaticos”. Prema informacijama koje su u Sarajevo došle iz Andoraa la Velle, značajan broj državljana BiH nastanjenih u Francuskoj i Španiji karte za utakmicu kupili su preko FS Andore.

Utakmica petog kola grupe B kvalifikacija ze EURO 2016 između Andore i BiH bit će odigrana u subotu, 28. marta sa početkom u 20:45 sati. Poslije po četiri odigrana susreta BiH ima svega dva boda i pretposljednja je peta na tabeli, dok je Andora, očekivano, na posljednjem mjestu bez bodova.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan kurs za 60 ortopeda iz 20 zemalja, predavanje imao i predsjednik EFAS-a Kris Buedts

Dan nakon susreta sa Andorom reprezentativci BiH otputovat će u Beč, gdje će 31. marta od 20:30 sati odigrati prijateljski meč sa Austrijom u kojem će na stadionu Ernst Hapel imati podršku više od 10.000 navijača.

Spisak reprezentativaca za utakmice sa Andorom i Austrijom Baždarević će objaviti najkasnije do ponedjeljka, 16. marta. Okupljanje igrača zakazat će za 23. marta u Trening kampu N/FS BiH u Zenici, piše Anadolu Agency.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...