Microsoft predstavio Windows 8

- Advertisement -

Nove ponude, aplikacije i niz hardverskih opcija nude veliki izbor i šansu za korisnike sa globalnom dostupnošću Windows 8.

Microsoft je objavio dostupnost Widnows 8 za svoje korisnike u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.  Počev od petka, 26.10.2012. godine, korisnici i kompanije u cijelom svijetu će biti u mogućnosti da iskuse sve što Windows 8 nudi: odlični novi korisnički interfejs, širok izbor aplikacija dostupnih na Windows Store (online mjesto za besplatno preuzimanje i kupovinu aplikacija), dostupnost na više od 1000 Windows 8 certificiranih računara i tableta.

Windows 8 je dostupan za dowload i za nadogradnju postojećih operativnih sistema putem interneta na preko 140 tržišta i 37 jezika, kao i na prodajnim mjestima širom svijeta uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

„Sa lansiranjem Windows 8, Microsoft razotkriva maštoviti Windows svijetu,“ izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft BiH.  „Ako želite tablet ili računar,  u ovisnosti da li želite koristiti ili kreirati, ili želite da radite ili se igrate – Windows 8 nudi u potpunosti personalizovan doživljaj koji se uklapa u Vaš jedinstveni stil i potrebe.  Ponosna sam što već imamo i prve domaće aplikacije, koje će moći besplatno preuzeti preko Windows Store-a, a to su aplikacije slijedećih internet stranica: depo.ba, posao.ba, info.ba i harwarebase.net. Sigurna sam da je ovo samo početak i da ćemo vrlo brzo povećati broj sadržaja razvijenih za korisnike u Bosni i Hercegovini. “

PROČITAJTE JOŠ:  Nestabilno vrijeme se nastavlja: Evo šta nas očekuje narednih dana

Windows 8 je dostupan u prodaji u dvije verzije, Windows 8 i Windows 8 Pro, te za poslovne korisnike u verziji Windows 8 Enterprise, koja nudi nove mogućnosti u mobilnoj produktivnosti sa Windows To Go, DirectAccess, i BranchCache, kao i sa pojačanom zaštitom kroz BitLocker i AppLocker.  Istovremeno se lansira i novi član Windows porodice dizajniran za tablete na ARM procesorima, Windows RT koji na ovim uređajima dolazi  unaprijed instaliran.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Srbiji: Muškarac na šetalištu izvukao pištolj pa pucao sebi u stomak

Windows 8 donosi i novi, brzi i tečni Start ekran, koji korisnicima omogućava pristup aplikacijama i sadržajima koji su im najbitniji, te potpuno novi Internet Explorer 10 koji je savršen za dodir sa ugrađenim cloud mogućnostima sa SkyDrive.

Microsoft je mislio i na sve korisnike koji su koji su u periodu od od 2. juna 2012. i 31. januara 2013. godine kupili Windows 7 i omogućio im da nadograde svoj operativni sistem na Windows 8 Pro po vrlo povoljoj cijeni od  $ USD 14.99, a više informacija možete naći na slijedećem linku  www.windowsupgradeoffer.com, saopćeno je iz Microsofta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....