Microsoft ponudio privremeno rješenje za virus Duqu

- Advertisement -

Microsoft je ponudio privremeno rješenje za uklanjanje štete od virusa Duqu, također poznatog kao “Sin Stuxneta”, koji može utjecati na korisnike sustava Windows XP, Vista, Windows 7, kao i Windows Server 2008., objavio je u petak američki MSNBC News. Tvrtka je ranije ovoga tjedna obećala ažurirati zaštitu dok se nosi s virusom koji odnosi žrtve putem e-maila s Microsoft Word privitkom. Virus nije u e-mailu, već u privitku. Istraživač tvrtke Symantec je rekao da ako korisnik otvori Word dokument, napadač može preuzeti kontrolu nad računalom i tragati okolo za podacima u mreži organizacije, a virus može sam sebe replicirati.

PROČITAJTE JOŠ:  5. aprila kreće isplata penzija za mart

Da biste saznali može li vaše računalo biti u opasnosti, posjetite Microsoft stranicu sigurnosti gdje možete dobiti privremeni popravak. Tvrtka je također objavila da radi na “visokokvalitetnom sigurnosnom rješenju” za Duque.

– Savjetodavna služba za sigurnost pruža zaobilazno rješenje koje se može primijeniti na bilo koji Windows sustav, napisao je Jerry Bryant, iz Microsoftove Trustworthy Computing Group na blogu tvrtke. Bryant ističe da je zaobilazno rješenje vrlo jednostavno za primjenu.

PROČITAJTE JOŠ:  Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Istraživači sigurnosti računala postali su svjesni postojanja Duqua u listopadu, kada je Symantec objavio da je pronađen virus koji je sadržavao kod sličan Stuxnetu, računalnom ‘crvu’ za koji se vjeruje da je uzrokovao znatne štete na iranskom nuklearnom programu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...