Prva HP Converged Infrastructure na jednoj platformi

- Advertisement -

Novi HP-ov portfolio pojednostavljuje, objedinjuje te automatizira obavljanje radnih zadataka na Superdome 2

HP je predstavio novi HP Integrity Solutions koji u značajnoj mjeri unapređuje performanse te ih podiže na višu razinu, omogućavajući čak 100 procentnu dostupnost aplikacija te pojednostavljuje rad na najzahtjevnijim i ključnim aplikacijama.

Kompanija je također predstavila AllianceONE, partnerski program koji optimizira primjenu ovog rješenja između servera, uređaja za pohranu podataka, mreža te ostalih profesionalnih usluga koje se nude kao podrška ključnim konvergiranim infrastrukturama.

Nadogradnja ustroja

Nastao na novoj HP Blade Scale Archictecture, koja obuhvata servere, memorije i mreže, Integrity Solution je prva ključna konvergirana infrastruktura u ovoj branši. Ovo predstavlja i prvu značajniju nadogradnju ustroja za Integrity Superdome u posljednjih deset godina.

Novi ustroj omogućava korisnicima da primjene, automatiziraju te upravljaju cijelim spektrom aplikacija unutar samog okruženja, koristeći iste komponente, alate i procesore. Sa samo jednim upravljačkim okruženjem, korisnici mogu održati konzistentnu kontrolu nad cijelom IT infrastrukturom.

PROČITAJTE JOŠ:  Nestabilno vrijeme se nastavlja: Evo šta nas očekuje narednih dana

HP je jedini dobavljač koji isporučuje unificiranu BladeSystem platformu koja se „povezuje“ x86 na HP Superdome 2. Kako rezultat toga, HP-ovi korisnici mogu kreirati Data Centre koji im omogućavaju da potroše manje vremena na sam proces rada te da se umjesto toga više fokusiraju na iskorištavanje postojećih resursa u cilju uvođenja što više inovacija u svoje poslovanje.

Spremni za budućnost

Kao jedna od najvećih svjetskih integriranih energetskih kompanija, Chevron je uspio postići vrhunske performanse svojih Data centara, osiguravajući time pouzdano i efikasno obavljanje poslovnih zadataka. Kako bi to postigli, u Chevron-u su bazirali i učvrstili planiranje resursa na HP-ovim Integrity platformama.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac u Tešnju fizički napao suprugu nakon što je došla po djecu

„Chevron-ov projekat konsolidacije donio je ogromna poboljšanja u performansama bez povećanja troškova“, rekao je Steve Wilson, Life Cycle Design, Chevron. „Upravo radi uspjeha ovog projekta sa nestrpljenjem očekujemo izlazak na tržište novog HP Integrity Servers Blades. Uz stručnost HP Enterprise Services-a po pitanju rješenja ključnih za poslovanje, sa pravom očekujemo da će ova izuzetno pouzdana, snažna i prilagodljiva platforma pomoći Chevron-u da se pripremi za budućnost“».

HP Converged Infrastructure napravljena je na standardnom ustroju koji se koristi na Microsoft Windows, Linux, HP-UX, Open VMS te HP NonStop platformama. Ovo omogućava korisnicima kao i HP partnerima da stvore vrhunska rješenja, koja su jednako fleksibilna i prilagodljiva, kako bi se što bolje udovoljilo sve većim i vrlo promjenjivim zahtjevima poslovanja i tržišta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...