HronikaLife news

Žena uhapšena u Sarajevu: Automobilom udarila dijete

0
Žena uhapšena u Sarajevu: Automobilom udarila dijete, Life.ba
Ilustracija

U sarajevskom naselju Ilidža, u ulici Mekote jučer se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je pješak udaren.

Žena inicijala A.M., rođena 1981. godine, nastanjena u Sarajevu, automobilom marke Golf udarila je dijete, rođeno 2010. godine.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, a na Klinici za neurohirurgiju je zadržano na daljem liječenju.

PROČITAJTE JOŠ:  Lejla Šabić prvi put progovorila o nesreći koju je preživjela: Ležim nepokretna u krevetu već 45 dana, moj život je...

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke, piše Crna-hronika.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 1. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ FBiH, A.M. je lišena slobode i predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.