(VIDEO) Žena isprebijala psa na smrt na ulici, policija napravila zapisnik

- Advertisement -

Psa tornjaka na smrt je isprebijala žena u mostarskom naselju Zalik. Na naš redakcijski mail stigao je i uznemirujući video nemilog događaja, koji se dijeli i po društvenim mrežama. Događaj je prijavljen MUP-u HNŽ-a, potvrđeno je za Bljesak.info.

Prema informacijama koje smo dobili, policija je izašla na teren te postoje svjedoci ovog događaja, koje je policija ispitala. Izvještaj će policija podnijeti Tužiteljstvu.

Iz Udruge za zaštitu životinja Animal Care Centar iz Mostara kazali su kako su upoznati s ovim monstruoznim činom te se nadaju kako će počinitelj biti sankcioniran sukladno zakonu.

PROČITAJTE JOŠ:  Detalji napada na ženu u Sarajevu: Desilo se nasilje u porodici zbog prisilnog pokušaja udaje

”S događajem smo upoznati nakon što nas je kontaktiralo više ljudi i poslalo nam uznemiravajuće videe i fotografije. Izašli smo na teren s policijom i zatekli smo osobu koja nam je bila navedena kao počinitelj. Na žalost pas nije ostao živ nakon ovog događaja”, rečeno nam je iz Animal Care Centra.

Pas je vjerojatno bio lutalica, kažu iz Centra, a susjedi su rekli da je bio jako star godinama je dolazio u naselje gdje su ga hranili stanari i nikada, kako kažu, nikome nije naudio.

”Želimo se zahvaliti policiji koja je profesionalno došla na teren i pokazali su empatiju prema životinjama Molimo sve građane da prijavljuju ovakve slučajeve” rekli su iz Animal Care Centra.

PROČITAJTE JOŠ:  Pucnjava na Kovačima, na terenu jake policijske snage

Sukladno Članu 3. Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja zabranjeno je životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu.

Glavom XIV. regulirane su i kaznene odredbe koje su regulirane u članku 41.ovog Zakona kako slijedi: – (Prekršaj imatelja životinje). Novčanom kaznom u iznosu od 30,00 KM do 10.000,00 KM kaznit će se za prekršaj vlasnik životinje ako: a) obavlja radnje iz člana 3. ovog zakona.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...