(VIDEO) Izazvala potpuni haos: Pacijentica se derala na sve u ambulanti

- Advertisement -

U posljednje vrijeme, uglavnom, se u javnosti govori o incidentima koji se dešavaju u zdravstvu na području Kantona Sarajevo.

Jedan od čitalaca portala Crna Hronika danas je snimio incident, u jednoj ambulanti, a, kako je kazao očevidac, ovdje je nesporazum i svađa nastala zbog pacijentice.

Naime, prema riječima prisutnih, pacijentica je došla da joj, kako navodi naš čitatelj doktorica propiše antibiotike, jer je, dan ranije povrijedila ruku i imala manji operativni zahvat.

– Sestra joj je pri prijemu pokušala objasniti da njena doktorica nije u smjeni, a druge dvije koje rade imaju na prijemu puno pacijenata. No, međutim pacijentica je počela da viče na sestru, prijeti joj kako će otići Sebiji Izetbegović, ako treba i tužiti ih. Sestra je pokušala smiriti situaciju, ali nije uspjela pa je predložila pacijentici da pita jednu od doktorica ako hoće da je primi – ispričao je očevidac.

PROČITAJTE JOŠ:  Broj poginulih u napadu u Moskvi porastao na 115

Ona je poslije toga, ne osvrćući se na ostale bolesnike ušla doktorici bez pitanja i konsultacije da drugima koji su čekali svoj red.

– Ušla je doktorici, ona je pokušala da joj objasni da joj ne može na taj način propisati tražene tablete. Onda je pacijentica počela da galami i na doktoricu i prijeti kako će svi odgovarati zbog njene ruke. Nakon toga jedan od bolesnika koji je čekao svoje red ušao je u komunikaciju sa ženom koja je napravila problem svima koji su čekali, ali i osoblju.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Saobraćajna nesreća kod zgrade Elektroprivrede

Žena je izvrijeđala i starijeg muškarca koji joj se kulturno obratio, a sve je zabilježeno u video snimku, prenosi Hayat.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...