(VIDEO) Snimak koji je izazvao dosta polemika: Građani mole Hitnu pomoć da odvede povrijeđenog

- Advertisement -

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 18 sati i 25 minuta u tunelu Lokve kod Rožaja poginuo je Senad Kalač (29) iz Rožaja.

S.K. je nakon saobraćajne nesreće davao znakove života i transportovan je u Opštu bolnicu u Beranama. Međutim, i pored napora ljekara on je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći preminuo u 20.05 časova.

Društvenim mrežama kruži uznemirujući video snimak na kojem se vidi kako se građani mole pripadnicima hitne pomoći iz Berana da prime jednog od povrijeđenih iz večerašnjeg udesa u tunelu Lokve.

Na objavljenom snimku, čuje se kako okupljeni građani zamjeraju vozaču beranske Hitne pomoći što ne preveze do bolnice osobu koja je u udesu preminula na licu mjesta.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tunelu Lokve, ljekar je konstatovao smrt jednog učesnika u saobraćaju, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu. To su saopštili iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, navodeći da su se oglasili povodom snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:  Popravlja se željeznička pruga u Mostaru, saobraćaj bi trebao biti uspostavljen do ponoći

Na mrežama se sinoć pojavio snimak sa mjesta nesreće, gdje okupljeni građani negoduju što vozilo Hitne pomoći, prema riječima osobe koja je snimala video zapis, ne želi da preveze povrijeđenu osobu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavještava javnost da je na licu mjesta smrtno stradalo jedno lice čiju je smrt konstatovao ljekar u timu jedinice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Berane odradivši i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu”, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:  Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Dodaju i da je vozilo Hitne pomoći na mjesto nesreće stiglo na vrijeme, te da je policija pod pritiskom prisutnih, “prevezla lice kome je konstatovana smrt, što je u suprotnosti sa ustaljenom praksom da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i nadležnog tužioca”.

Zbog pritiska okoline, policija je trasportovala preminulog.

“Na snimku je nesvakidašnja situacija da policija transportuje preminulog do beranske bolnice. Ustaljena je praksa da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i tužioca”

Iz OKC-a je saopšteno da je S.K. preminuo u beranskoj bolnici, prenosi Crna-hronika.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...