Uhapšen Zeničanin koji je sinoć Sarajliji zapalio automobil u Starom Gradu

- Advertisement -

Sarajevska policija sinoć je lišila slobode Zeničanina koji je noć ranije zapalio automobil marke “Fiat Punto” Sarajliji S.P. u ulici Mošćanica, Stari Grad.

– Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Po izjavi sudskog vještaka, do požara je došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa istim može dovesti lice A.I., rođen 1985.godine u Zenici, nastanjen u Sarajevu, piše Crna-hronika.

Pomenutog dana u 20:00 sati, osumnjičeni je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti) i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem – saopćeno je iz MUP-a KS.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jak požar u Sarajevu: Vatrogasci se bore sa stihijom u Novopazarskoj ulici

U večernjim satima u Sarajevu je došlo do požara. Pripadnici...

Sajam knjiga u Sarajevu okupiće 150 izdavačkih kuća i stotine autora

Međunarodni sarajevski sajam knjiga, koji se ove godine održava...

Sarajevo: Zmija na Alipašinom Polju, građani sumnjaju da je poskok

Građani Sarajeva u naselju Alipašino Polje su se požalili...