Tuzlak uhapšen u Brčkom: Pronađen mu amfetamin

- Advertisement -

U sklopu kontinuiranih planskih aktivnosti koje Policija Brčko distrikta BiH provodi s ciljem sprečavanja i suzbijanja organizovanog kriminaliteta, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici su lišili slobode lice A.S., rođenog 1999. godine u Tuzli, gdje je i nastanjen, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Policijski službenici su 08. maja 2023. godine, postupajući prema naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u periodu od 21:40 do 22:30 sati izvršili pretres lica A.S. i njegovog putničkog motornog vozila. Tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu biti korišteni u krivičnom postupku, i to: jedan tablet s tragovima bijele kremaste materije, jedan telefonski aparat marke „iPhone 6”, jedna metalna palica na razvlačenje i jedan pvc paket s bijelom kremastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin speed”.

PROČITAJTE JOŠ:  Prije 32 godine počela je opsada Sarajeva: 11.541 građanin je ubijen, a više od 50.000 je ranjeno

Po završetku pretresa lice A.S. privedeno je u prostorije Policije Brčko distrikta BiH, te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da je riječ o opojnoj drogi „Amfetamin speed” bruto mase 19,572 grama, prenosi Avaz.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška nesreća: Sarajlija poginuo kod Vlasenice

– Protiv navedenog lica će zbog osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti upućen Izvještaj – navedeno je iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...