HronikaLife news

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dječaka koji je ubio 9 osoba u školi

0
Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dječaka koji je ubio 9 osoba u školi, Life.ba
FOTO: SrpskaInfo

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladimir Ribnikar” od 3. maja.2023. godine, kada je dječak (13) ubio devet osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedna preminula, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloljetnog dječaka ubice stiču elementi krivičnog djela – zapuštanje i zlostavljanje maloljetnika.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, piše Blic.

PROČITAJTE JOŠ:  Nove cijene goriva u Sarajevu od danas

Također, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka ubice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donijetim odlukama.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.