Tragedija u Njemačkoj: Bosanac likvidirao Hrvata, pa pobjegao s mjesta nesreće

- Advertisement -

Mladi Hrvat koji je u nedjelju likvidiran u Minhenu je 25-godišnji Stjepan Jerković s adresom u Omišu gdje mu žive roditelji koji su porijeklom iz Zenice u BiH.

Kako je za “Fenix-magazin” kazao Marko Ešegović, Stjepan je neko vrijeme igrao za fudbalski klub Münchner Kickers, ali posljednju godinu dana nije bio aktivan.

“Stjepan je igrao kod nas u Münchner Kickersu, zadnju godinu dana nije bio aktivan, ali je ostao član. Svi smo šokirani ovime što se dogodilo. Taj mladić je bio dobar, uvijek nasmijan, spreman pomoći. U Minhen je došao prije pet ili šest godina iz Omiša gdje mu obitelj ima kuću. U Omišu su mu otac i majka. Stjepan ima još sestru. U Minhenu je radio u BMW-u. Uvijek je bio pozitivan, nasmijavao sve u društvu, jednostavno je uvijek bio za šalu”, govori Marko Ešegović.

Ešegović kaže kako ne zna puno o društvu u kojem je bio Stjepan kobne večeri.

“Ne znamo puno niti o tom mladiću iz BiH koji ga je ubio, ali Bild je objavio njegovu fotografiju. Visok je dva metra i jako je krupan. Mladići su se vjerovatno uplašili pa su pobjegli”, misli Marko Ešegović s kojim je Stjepan igrao u fudbalskom klubu Münchner Kickers.

PROČITAJTE JOŠ:  U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

U Minhenu je u nedjelju naveče likvidiran 25-godišnji Hrvat, Stjepan J. Mladić je izboden oštrim predmetom, a navodni počinilac je 22-godišnjak porijeklom iz BiH.

Prema dosadašnjim saznanjima ubistvo se dogodilo na Karl-Marx-Ringu, u gradskoj četvrti Ramersdorf-Perlah. Stjepan se nalazio u društvu koje je igralo stoni tenis. Mladići između 18 i 25 godina su najprije zajedno pili pivo na obližnjem kiosku, a potom su igrali stoni tenis u parku.

Kasnija žrtva i navodni počinilac, 22-godišnji državljanin BiH (glasnogovornica policije navodi “Bosanac”), su se poznavali od ranije, a već su se nekoliko puta susretali, izjavila je glasnogovornica policije, prenosi “Fenix-magazin”.

Tokom večeri došlo je do svađe između 22-godišnjaka i Stjepana. Svađa je postajala sve žešća i ličnija. Ostala četiri člana tog stonoteniskog društva kasnije su posvjedočila da su se dvojica mladića vrijeđala prije nego je 22-godišnjak izvadio oštri predmet i postao nasilan.

Mladić (22) je više puta nepoznatim predmetom, vjerovatno nožem, ubo svoju žrtvu. Mladić (18) je pokušao intervenisati, ali, uočio je kako 22-godišnjak ima i pištolj.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen 54-godišnji Tuzlak: Policija mu pronašla 12 kilograma droge, pištolj i puške

Stjepan je pao na tlo, četvorica mladića koji imaju od 18 do 19 godina su pobjegla, kao i navodni počinilac.

Stjepan je umro sam u mraku tačno ispod koša, prenose lokalni mediji.

Forenzičari i istražioci su radili na mjestu zločina nakon pronalaska mrtvog 25-godišnjaka. Okolnosti zločina trenutano su predmet istrage.

“Zašto je četvero mladih ljudi ostavilo svog prijatelja da krvari u parku? Odgovor na to pitanje još nismo dobili. Istraga je trenutno fokusirana na navodnog počinioca”, rekla je tužiteljica Žulijane Groc iz kancelarije javnog tužioca Minhen na pres konferenciji o tom slučaju u ponedjeljak.

Njemački mediji prenose izjavu iz tužiteljstva u kojoj se navodi kako se još razmatra mogućnost podizanja optužnice protiv osoba koje su bile u vrijeme sukoba na mjestu događaja, a “zbog nepružanja pomoći”.

O tragičnom događaju ubistva hrvatskog mladića, lokalna njemačka policija u utorak ujutro još nije bila izvijestila Generalni konzulat Hrvatske u Minhenu. To je za “Fenix-magazin” izjavio generalni konzul Vladimir Duvnjak dodajući kako policija obično šalje obavijesti GK RH kada budu poznate sve činjenice.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...