HronikaLife news

Sramotan događaj u Zenici: Djevojčica dva sata čekala da je prime na pregled, ležala na klupi u hodniku

0
Sramotan događaj u Zenici: Djevojčica dva sata čekala da je prime na pregled, ležala na klupi u hodniku, Life.ba
Crna-hronika

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam još jednu tužnu priču iz zeničke Kantonalne bolnice u kojoj je 12-godišnja djevojčica Adela čekala puna dva sata kako bi je pregledali ljekari ove ustanove.

“Ne znam šta da vam kažem. Stomak je zabolio, dobila jake bolove i temperaturu preko 39 stepeni. Da bi povadili sve nalaze i čekali doktora preko 2 sata, dijete je ležalo na onoj klupi.

Ovdje je problem samo što niko nije imao sluha za nju, da kaže da je unesem na neki krevet. Tri slobodna kreveta su bila u prijemnoj sali, nigdje nikog od pacijenata tj da su kreveti zauzeti. A ona je morala ležati na ovoj drvenoj klupi”

“Ležala je sigurno sat i po, da bi Zehra kojoj se zahvaljujem, nazvala nekog i tek tad je sestra uvela dijete sa temperaturom od 39 stepeni i dala joj analgin a doktor došao kroz 2 sata bio u operacionoj sali tako kažu.”

Kada ju je primio, doktor je bio sasvim korektan i u redu sa te njegove strane, ali mi nije jasno i dalje zašto je osoblje dozvolilo da dijete leži na klupi dva sata. Jasno mi je da je doktor imao hitnu operaciju koja se odužila, ali tužno je gledati svoje dijete u bolovima kako leži na nekoj drvenoj, staroj i hladnoj klupi – izjavio je njen otac Elvudin Topalović za portal Crna-Hronika.

PROČITAJTE JOŠ:  Ministarstvo donijelo odluku: Evo kako će se skraćivati nastava tokom ramazana

Da li je sistem opet zakazao ili je ljudskost u medicinarima umrla?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Fotografija iz Kantonalne bolnice u Zenici izazvala je lavinu komentara na Instagram profilu Crne-Hronike:

Tužno i jadno, želim djevojčici da brzo ozdravi , duša moja.

To je kod nas normalno ako nemaš vezu, kesu ili kovertu možeš umrijeti…. Ljekari su izgubili kodeks samo ganjaju interes😡😡😡

I onda kažu zašto odlazi ovaj narod iz BiH.

Ista priča i u Srbiji kad se čovek javi u hitnoj službi, ladno možeš da umreš dok se reše da te pogledaju, nekad i zakasne dešava se😭😀

to su go*na od ljudi ja sam čekla 6 sati i poslali me kuci iz Banja Luke!!

Tako je svud po bivšoj Jugi

Jel vam sad jasno zašto mladi odlaze iz BiH…ne odlazi niko što nema šta jest već odlaze zbog sistema ove države, jer da je ova djevojčica slučajno babina kćerka ili nekog političara oko nje bi bilo hiljadu doktora a ovako je samo jedna obična djevojčica običnog građanina ove banana države zato je u takvoj situaciji kakvoj nažalost jest…..

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) POKUŠAJ UBISTVA U CENTRU? Sukob dvije osobe zabilježile kamere

Žalosno što sve preko štele al hajde to štela ovo ono al nem ogu razumit kako neko može da ne primi na pregled i da pomoć poput ove curice. Doktori ko politicari ni srca nit duše

Jarane ni ovamo u u Sloveniji nije ništa bolje.. Čak bi i noćio da dođeš na red.. Otići doktoru. Bolje da se raniš…a Eu.. Nešta nešta. Naši su zlatni. Vjeruj…

Sramota jel ta gospoda od doktora ikada čula za Hipokratovu zakletvu o principima i obavezama liječenja da im djevojčica koja spoznaje i treba da od njih uči ljudske vrijednosti leži u holu na klupi jadno da jadnije ne moze biti .Brz oporavak joj želim ..


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)