HronikaLife news

Sabaheti Džindo izrečena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije

0
Sabaheti Džindo izrečena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije, Life.ba

Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, Džindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe i ukrala im novac i bankovne kartice.

Prvo je 18. jula iz torbe J.N. ukrala novčanik sa novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 170 maraka, a Džindo je “skinula” i sa kartice još 500 maraka.Mjesec dana kasnije, odnosno 21. avgusta, Džindo je iz torbe T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 eura.
PROČITAJTE JOŠ:  Sedmogodišnje dijete preminulo nakon spuštanja niz tobogan u termama

Isti sud je i početkom novembra osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje, jer je mušteriji u frizerskom salonu ukrala 4.900 maraka.

Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo krivična djela izvršava u neuračunljivom stanju, pa joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije.

Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje je Džindo i nastanjena, saznaje Srpskainfo.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Policajci brutalno pretukli mladića, preminuo je

Podsjećamo, Džindo je u junu ove godine uhapšena u Banjoj Luci zbog počinjenih krivičnih djela i na osnovu raspisanih potraga za krađe.

Inače, Džindo je zbog krađa bila hapšena u skoro svim gradovima u BiH, ali i u susjednim državama. U septembru 2015. godine našla se i na crvenoj Interpolovoj potjernici.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)