Policija traži oca monstruma, držao djevojčicu i izgladnjivao je

- Advertisement -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična djela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maljoljete osobe lica i kršenje porodičnih obaveza.

– Molimo građane ukoliko ga prepoznaju sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju obavjeste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630 – poručili su iz MUP-a Srbije svojim građanima.

Podsjetimo, prije četiri dana dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavješten od strane policijskih službenika da je u PS Palilula došla Ivana L. (47) koja je prijavila nasilje od strane nevjenčanog supruga Uroša Pašajlića (37), koji joj je nanio vidne tjelesne povrede.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška nesreća u Buća Potoku: Povrijeđeni žena i maloljetno dijete

Naime, zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici zbog hapšenja osumnjičenog oca nasilno uđu u stan, obzirom da niko nije otvarao vrata.

On nije bio u stanu, ali je pronađena djevojčica starosti osam godina koja je odmah upućena na ljekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu djecu, odakle je prebačena u dječiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dijete neuhranjeno i zapušteno.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća na M-17: Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim Uroša Pašajlića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Nasilje u porodici, potom Protivpravno lišenje slobode nevjenčane supruge, kao i da je izvršio krivično djelo Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i Kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...