POKUŠAJ UBISTVA: Davio ženu, udarao je kamenom u glavu i vikao umri više

- Advertisement -

Pedesetogodišnji N.M., koji se trenutno nalazi u pritvoru, u oktobru prošle godine prijetio je i pokušao ubiti K. Z. govoreći joj: “Ubit ću te, mrtva si, umri, umri više”.

Ovo se navodi u optužnici koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona koje je ovog Zeničanina optužilo za krivična djela pokušaj ubistva i oduzimanje tuđe pokretnine.

Sve se dešavalo na lokalitetu naselja Blatuša u Zenici.

– On se na ovo mjesto dovezao u vozilu sa K. Z. Kada su izašli napolje i sjeli pored rijeke Bosne, optuženi je iznenada i neočekivano fizički napao K. Z, s namjerom da je usmrti, na način da joj je stavio nepoznat predmet preko usta. Zatim ju je oborio na tlo, držeći jednu ruku preko njenih usta, dok ju je drugom držao za vrat i pri tome davio. Dok joj je govorio da će je ubiti, ona se opirala i pokušavala odbraniti, stoji u optužnici.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Najmanje sedmero poginulih na automobilskoj utrci

N.M., koji ranije nije osuđivan, oštećenoj je pokušao nanijeti povrede u predjelu vrata šrafcigerom dužine oko 16 cm, u čemu nije uspio jer se ona otrgnula od njega i bacila ga, nakon čega ju je optuženi ponovno rukama uhvatio za vrat i davio.

– Govorio joj je da je gotova, a potom uzeo veći kamen i njime oštećenoj nanio više udaraca u predjelu lijeve strane glave. Nanio joj je povrede nagnječno-razderne rane tkiva poglavine čeonog dijela glave, natučenja-uboja sa otokom i jakim krvnim podlivom mekih tkiva oko orbite lijevog oka, sa zatvaranjem cijelog oka, uz krvarenje ispod konjuktive bulbusa lijevog oka, natučenja-uboja sa otokom, krvnim podlivom i oguljotinama kože u predjelu lijevog obraza, višekomadnog preloma koštanog sklopa lijeve orbite sa pomjeranjem ulomaka kosti, višekomadnog preloma gornje-vilične sinusne šupljine lijevo, djelomičnog iščašenja sljepoočno-donjeviličnog zgloba lijevo i preloma lijeve jagodične kosti lica. Sve ove povrede imaju obilježje teške tjelesne povrede, usljed kojih povreda je K. Z. izgubila svijest, navodi se u optužnici koju je potvrdio Kantonalni sud u Zenici, piše Oslobođenje.

Optuženi je, navodi se dalje, uzeo vozilo kojim su se dovezli on i K. Z, a čiji je vlasnik jedna zenička firma. U automobilu su se nalazile lične stvari oštećene te se odvezao u pravcu općine Prozor-Rama. U mjestu Grevići je ostavio pomenuto vozilo, a pronašli su ga policijski službenici PS Prozor-Rama.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički policajci u Mercedesu pronašli 1,1 kilogram droge

Tužilaštvo je Sudu predložilo da se 50-godišnjaku izrekne mjera sigurnosti oduzimanje predmeta – šrafcigera sa plastičnom zelenom drškom, koji je pronađen i izuzet prilikom vršenja uviđaja na licu mjesta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....