Obdukcija utvrdila: Muškarac u izgorjelom automobilu izvršio samoubistvo

- Advertisement -

“Prema svim prikupljenim informacijama od policije, obavljenom uviđaju, te obavljenom pregledu i obdukciji pronađenog tijela, koju je obavio vještak sudske medicine-obducent, utvrđeno je da nema naznaka da bi se radilo o nasilnoj smrti uzrokovanoj od strane druge osobe i da u navedenom slučaju ne postoje obilježja kaznenog djela, već da se radi o suicidu.

Naime, utvrđeno je da se u konkretnom slučaju radi o osobi inicijala B.M. (1991.) iz Mostara, odnosno vlasniku motornog vozila pronađenog na licu mjesta”, rekla je za Bljesak.info Ana Rajič, glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva HNK-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Popravlja se željeznička pruga u Mostaru, saobraćaj bi trebao biti uspostavljen do ponoći

Podsjetimo, u srijedu popodne na putu za Vardu kod Kruševa, južno od Mostara, u zapaljenom automobilu marke Passat pronađeno je potpuno ugljenisano tijelo. Obdukcija tijela obavila se u subotu.

Policija u svom izvještaju o događaju navodi kako je 24. maja 2023.godine u 12.35 sati PU Mostar obaviještena od strane djelatnika Vatrogasne postrojbe da je u mjestu Varda izbio požar na motornom vozilu, te da su nakon sanirananja požara primjetili u vozilu ljudsko tijelo koje je u potpunosti izgorjelo.

PROČITAJTE JOŠ:  Blažić slao jezive poruke: Idem da pravim masakr

“Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije, a o svemu je upoznat tužitelj, Odjel krim. policije PU Mostar i Sektor krim. policije MUP-a HNK. Utvrđeno je da se radi o vozilu koje pripada osobi B.M.(1991.) iz Mostara.

Zbog nemogućnosti pristupanja očevidnim radnjama iz razloga što je vozilu bilo nemoguće pristupiti zbog velike toplote, dežurni tužitelj je naredio da uviđaj bude izvršen dan kasnije”, navodi se u izvještaju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...