Muškarac došao da sazna zašto mu je brat preminuo, pa nasrnuo na doktora

- Advertisement -

Loznički hirurg napadnut je na svom radnom mjestu, a to se prekjučer dogodilo na Odjeljenju opšte hirugije u Opštoj bolnici u Loznici. Doktor je zadobio lakše tjelesne povrede, a njega je, prema nezvaničnim informacijama, napao brat pacijenta koji je preminuo.

Policijska stanica u Loznici obaviještena je o napadu i bila je na licu mjesta.

– Hirurga je udario brat pacijenta koji je preminuo u Beogradu gdje je, izgleda, poslat iz lozničke bolnice. On je navodno došao na hirurgiju da sazna zašto se to dogodilo, da li je u pitanju, možda pogrešna dijagnoza, a onda je, vjerovatno u afektu, napao lekara.-

Policija je bila u bolnici, kontaktirano je Tužilaštvo, ali nema elemenata za krivično djelo već za prekršajnu prijavu protiv osobe koja je napala ljekara piše Kurir.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu obilježen Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze: Bolest koja godišnje ubije milion ljudi

Hirurg je pretrpio lake tjelesne povrede, udaren je pesnicom u predjelu uha, tom prilikom je pao i zadobio oguljotinu lakta – kaže naš sagovornik koji nije želio da mu ime ‘’ide u medije’’.

Inače, informacija o napadu na hirurga bila je jučer objavljena na zvaničnom sajtu bolnice, ali je u toku istog dana uklonjena. Iz ove ustanove demantovali su informaciju sa društvenih mreža da zbog ovog incidenta hirurgija nije radila.

Danas su se oglasili zvaničnim saopštenjem iz Opšte bolnice (OB) u Loznici u kome su potvrdili da se u ponedeljak dogodio ”neželjeni događaj – napad na zaposlenog dr Andriju Stojanovića, specijalistu abdominalne hirurgije OB Loznica”.

– Ambdominalni hirurg dr Andrija Stojanović je 6. marta na Odeljenju hirurgije u hodniku, fizički napadnut od strane rodbine pacijenta i tom prilikom zadobio lakše telesne povrede.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički rudari i dalje bez plate i toplog obroka

Uprava OB Loznica, sindikat lekara i farmaceuta, zaposleni u OB Loznica izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost na sve učestalije verbalne i fizičke napade na zdravstvene radnike koji su na radnim mjestima bez ikakve zaštite izloženi vandalizmu i nasilju. Očekuje se da se počinioci ovakvih dela najstrože sankcionišu tj. hitno preduzimanje mere kako se ovakvi i slični slučajevi ne bi ponovili.

O događaju je obaveštena Policijska stanica u Loznici i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja – stoji u saopštenju koje je dostavila Dragana Mitrović, portparol bolnice.

Inače, ovaj incident izazvao je oprečne komentare Lozničana, od osude napada na zdravstvenog radnika do onih koji iznose niz primedaba na rad pojedinih lekara i medicinskog osoblja uz ogradu ”čast izuzecima”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...