Isplivali novi detalji brutalnog ubistva u Prijedoru: U ustima ubijene žene pronađena truleks krpa

- Advertisement -

Žarko Zorić (39) iz Prijedora priznao je ubistvo partnerke Nede Milojević (44), piše Srpskainfo.

Zorić je priznao brutalno ubistvo u prisustvu branioca tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Prijedor. Ukoliko osumnjičeni isto priznanje ponovi i pred tužiocem koji rukovodi istragom, moguće je da će se u slučaju koji je šokirao javnost ići na zaključivanje sporazuma o priznanju krivice, ali o tome će biti odlučeno naknadno.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora. Tokom istrage pronađena su dva noža za koja se pretpostavlja da su korištena tokom ubistva Milojevićeve. Na jednom od noževa uočena su oštećenja, a da li su ona nastala tokom zločina ili ranije utvrdiće vještačenja.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkriva da je nesrećna žena prvo ubodena u potiljak, te da je jedna od rana bila toliko duboka da joj je oštećena kičmena moždina.

Ubodne rane su uglavnom bile u predjelu zadnjeg dijela vrata, glave, a otkrivene su i na rukama, što svjedoči o tome da se žrtva do posljednjih trenutaka pokušala odbraniti od pomahnitalog ubice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Priznao ubistvo

Nakon što je danas i u Okružnom tužilaštvu Prijedor priznao teško ubistvo Prijedorčanke Nede Milojević (44), Žarko Zorić (39) iz Gornjeg Jelovca predat je u nadležnost Okružnog suda u Prijedoru koji treba da se izjasni o mjeri pritvora u trajanju od mjesec dana. „Kozarski vjesnik“ nezvanično saznaje da su se Zorić i njegova partnerka noć prije brutalnog ubistva svađali, a svađa i prepirka koju su čule i komšije nastavljena je i tokom sljedećeg jutra.

PROČITAJTE JOŠ:  Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Kako saznajemo Zorić je nesretnoj ženi zadao više ubodnih rana nožem od kojih je jedna u predjelu potiljka bila toliko duboka da joj je povrijeđena kičmena moždina, što je potvrđeno i tokom obdukcije ubijene Milojević. Navodno je od te povrede Milojevićeva ostala paralizovana, ali to nije bio kraj priče koja je šokirala region.

PROČITAJTE JOŠ:  U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca
TRULEKS KRPA

U ustima ubijene žene pronađena je, kako „Kozarski vjesnik“ nezvanično saznaje, truleks krpa što ovaj zločin čini još gnusnijim i brutalnijim. Nakon ubistva Zorić je papirom zapalio stan u kojem je živio zajedno s Milojevićevom i samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca nije došlo do širenja požara na okolne stanove.

U trenutku hapšenja ubica iz Gornjeg Jelovca bio je pijan, a kako nezvanično saznajemo i vrlo konfuzan prilikom istrage gdje se navodno nije mogao sjetiti detalja zločina, odnosno da li je žrtvu izbo s jednim ili dva noža. Uglavnom na licu mjesta, opet po nezvaničnim saznanjima, u sudoperu je pronađen jedan nož s nagorjelom drškom i krvavim tragom.

Motiv svađe nije poznat, iako se pominje da je ubistvo motivisano bolesnom ljubomorom. Zoriću za ovo brutalno ubistvo prijeti kazna od deset godina do doživotnog zatvora.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...